Računalništvo, telefonija
13.03.2018 09:20

Deli z drugimi:

Share

Tu so novi podatki o najboljšem prenosniku MacBook Air doslej!

Apple načrtuje cenovno dostopnejši MacBook Air v drugem četrtletju 2018
Apple načrtuje cenovno dostopnejši MacBook Air v drugem četrtletju 2018

Priznani analitik Ming-Chi Kuo iz analitskega podjetja KGI Securities je nedavno napovedal, da se podjetje Apple vendarle ni dokončno odpovedal prenosnikom MacBook Air. Ravno nasprotno, saj lahko pričakujemo nadgradnjo, in sicer v drugem četrtletju letošnjega leta. Zaradi tega ne preseneča, da so nedavno na splet pricurljale nove informacije o enem najboljših kompaktnih prenosnikov na svetu.

Kot vse kaže bo eden največjih adutov novega kompaktnega prenosnega računalnika Apple MacBook Air zaslon, saj naj bi na ponujal ločljivost kar 2.560 x 1.600 medtem ko ločljivost zdajšnjega znaša »zgolj« 1.440 x 900. To pomeni, da bodo prenosniki Apple z zaslonom Retina postali dostopnejši. Novi prenosnik bosta proizvajali podjetji Quanta in Foxconn, pri čemer bo prvo zadolženo za 70 odstotkov naročil, drugo pa za okoli 30 odstotkov. Podjetje Apple naj bi samo za leto 2018 planiralo proizvesti kar šest milijonov novih prenosnikov MacBook Air, čeprav je šest milijonov bolj realna ocena.

Prenova kompaktnih prenosnikov Apple MacBook Air je bila roko na srce nujno potrebna. Ti so namreč zadnjo večjo prenovo doživeli leta 2017. Pri tej »prenovi« so kompaktni prenosniki dobili nekoliko hitrejši procesor, osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in nekaj manjših izboljšav.


Prijavi napako v članku