Računalništvo, telefonija
26.06.2017 14:24

Deli z drugimi:

Share

Tu so nove informacije o aktivnem Samsungu Galaxy S8!

Samsung Galaxy S8 Active naj bi bil uradno predstavljen še pred jesenjo.
Samsung Galaxy S8 Active naj bi bil uradno predstavljen še pred jesenjo.

Zanesenjaki spletnega portala GFXBench so za aktivne uporabnike pametnih mobilnih telefonov Android pripravili svojevrstno presenečenje, saj so razkrili nove podatke o prihajajočem telefonu podjetja Samsung. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Galaxy S8 Active, ki bo v osnovi namenjen tisti, ki se aktivno ukvarjajo z rekreacijo oziroma veliko delajo na terenu. Ta naj bi bil javnosti razkrit še pred koncem letošnjega poletja, na prodajne police trgovin pa naj bi zašel predvidoma v jeseni, po vsej verjetnosti pa ga bo mogoče kupiti tudi pri nas.

Strokovnjaki spletnega portala GFXBench so razkrili, da bo pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 Active opremljen z zaslonom s 13,7-centimetrskim oziroma 5,4-palčnim zaslonom ločljivosti 2.008 x 1.080 slikovnih točk. Mnogi poznavalci so prepričani, da so zanesenjaki napačno navedli ločljivost zaslona, kar je povsem možno, saj je spletna stran GFXBench že v preteklosti na ta račun naredila že kar nekaj napak. Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 Active pa naj bi poleg velikega zaslona prinesel še kakovostni digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, vgrajena strojna oprema pa naj bi obsegala osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 835, vgrajeno grafično kartico Adreno 540, sistemski pomnilnik kapacitete štiri gigabajte in vgrajen pomnilnik s 64 gigabajti prostora, od katerih bo uporabnikom na razpolago le 53 gigabajtov, saj bo preostali prostor »zasedel« nekoliko prirejeni operacijski sistem Android 7.0 Nugat.

Več informacij o aktivnem pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S8 Active naj bi bilo znanih še pred koncem letošnjega poletja. Iz doslej objavljenih informacij pa lahko sklepamo, da bo novost primerna tako za tiste, ki veliko časa preživijo v naravi kot tiste, ki pri delu potrebujejo zanesljivo in zmogljivo napravo.


Prijavi napako v članku