Računalništvo, telefonija
24.09.2017 12:25
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tu je YotaPhone 3 v vsej svoji lepoti in uporabnosti!

YotaPhone 3 je nedvomno telefon, ki ga bomo zlahka vzljubili!
YotaPhone 3 je nedvomno telefon, ki ga bomo zlahka vzljubili!

Rusko podjetje Yota Devices nas je ponovno presenetilo s predstavitvijo pametnega mobilnega teflona YotaPhone, ki bo zlahka prepričal predvsem tiste, ki od telefona pričakujejo več. Pametni mobilni telefon YotaPhone 3 je namreč opremljen s kar dvema zaslonoma in sicer s sprednjim 14-centimetrskim (5,5-palčnim) zaslonom AMOLED ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk ter energijsko varčnim elektronskim papirjem na hrbtni strani, ki se ponaša s 13,2-centimetrski (5,2-palčno) diagonalo in ločljivostjo 1.280 x 720 slikovnih točk. Kupcem sta sicer na voljo dva modela novosti in sicer eden z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 64 gigabajtov in eden s kar 128 gigabajti razpoložljivega prostora za shranjevanje podatkov.

V ohišju oblikovno zanimivega in nadvse uporabnega pametnega mobilnega telefona YotaPhone 3 najdemo še procesor Snapdragon 625, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika, digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk. Celoto zaključujeta še mobilni operacijski sistem YotaOS 3.0, ki temelji na Androidu 7.1.1 Nougat in baterija zmogljivosti 3.300 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja, ki naj bi zadoščala za celodnevno uporabo brez potrebe po dodatnem polnjenju. Za priklop zunanjih naprav je seveda na voljo vmesnik USB-C, medtem ko pametni mobilni telefon YotaPhone 3 nima več na voljo klasičnega 3,5-milimetrskega priključka.

Pametni mobilni telefon YotaPhone 3 je trenutno moč kupiti le na kitajskem oziroma preko spletnih strani kitajskih trgovcev. Za 64 gigabajtno različico je treba odšteti okoli preračunanih 470 evrov, za različico s 128 gigabajti razpoložljivega prostora pa okoli preračunanih 550 evrov, kar ni veliko glede na to, kar novost uporabniku dejansko ponuja.


Prijavi napako v članku