Računalništvo, telefonija
05.08.2018 06:56

Deli z drugimi:

Share

Tu je prvi telefon s kar 7-palčnim zaslonom!

Novi Honor Note 10 je opremljen s kar 17,7-centimetrskim oziroma 6,95-palčnim zaslonom.
Novi Honor Note 10 je opremljen s kar 17,7-centimetrskim oziroma 6,95-palčnim zaslonom.

Ko se odločamo za nakup novega pametnega mobilnega telefona Android, so strojne specifikacije pogosto tiste, ki nas prepričajo. Med pomembnejšimi pa v zadnjem času izstopa predvsem velikost zaslona. Zato ne preseneča, da pametni telefoni s 14-centimetrskimi (5,5-palčnimi) zasloni niso več nobena redkost, na trgu pa lahko kupimo že telefon, ki za prikaz slik uporablja zaslon s kar 16,5-centimetrsko diagonalo.

Ker pa uporabniki že povprašujejo po telefonih s še večjimi zasloni, so se pri podjetju Huawei odločili, da jim ustrežejo. Ti so namreč zanje pripravili novi pametni mobilni telefon s prodajnim imenom Honor Note 10, ki je opremljen s kar 17,7-centimetrskim oziroma 6,95-palčnim zaslonom. Tu je bil uporabljen zaslon AMOLED ločljivosti FullHD+ z razmerjem stranic 18,5 proti 9, ki ga je za Huawei pripravilo podjetje Samsung. Robovi zaslona so tanki, saj so inženirji le tako lahko dosegli, da ohišje telefona ni preveliko.

Novi Honor Note 10 je pričakovano opremljen tudi z zelo zmogljivo strojno opremo, ki je brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Ta namreč obsega zmogljiv procesor HiSilicon Kirin 970, sistemski pomnilnik kapacitete štiri, šest oziroma osem gigabajtov (odvisno od različice) ter vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti oziroma 128 gigabajti pomnilnika za shranjevanje podatkov. Tu najdemo še dva digitalna fotoaparata ločljivosti 24 milijonov slikovnih točk in 16 milijonov slikovnih točk, medtem ko je za zajem sebkov na voljo spletna kamera ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk. Dolgo avtonomijo delovanja novosti zagotavlja baterija zmogljivosti 5.000 milimaper ur, celoto pa zaključuje Android 8.1 z vmesnikom EMUI 8.2.

Zanimivi pametni mobilni telefon Honor Note 10 je na kitajskem trgu naprodaj po zelo konkurenčnih maloprodajnih cenah. Vstopni model s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov je namreč na voljo že za preračunanih 353 evrov. Nekoliko zmogljivejši model opremljen s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov je naprodaj za preračunanih 405 evrov, medtem ko je najzmogljivejši model z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov na voljo za preračunanih 455 evrov.


Prijavi napako v članku