Računalništvo, telefonija
15.05.2012 08:44

Deli z drugimi:

Share

Trije recepti za povečanje učinkovitosti in konkurenčnosti

FrodX
FrodX

Vsako podjetje se bolj ali manj uspešno ukvarja s svojimi strankami, prodajnimi timi, dokumenti in vsebinami, ki vsakodnevno nastajajo v poslovanju, na spletnih straneh, v socialnih omrežjih, … Uspešnejša, učinkovitejša in konkurenčnejša so vsekakor tista podjetja, ki imajo več znanja s teh področij.

Se morda pripravljate na uvedbo projekta CRM, dokumentnega sistema ali obvladovanja dokumentov? Morda niste zadovoljni z uvedenimi rešitvami na teh področjih? Pri FrodXu imajo ustrezne recepte.

Recept št. 1: CRM in učinkovitost prodajnega tima

Vzamemo n število prodajnikov, dodamo ščepec CRM-ja in dobimo učinkovit prodajni tim. Tako bi lahko na kratko zapisali tisto, kar bo mogoče slišati in videti na brezplačnem FrodXovem seminarju z naslovom: Organizacija učinkovitega prodajnega tima s CRM za srednja in velika podjetja ter Organizacija učinkovitega prodajnega tima s CRM za podjetnike in majhna podjetja.

Recept št. 2: Z dokumentnim sistemom do elektronske hrambe

Vzamemo n število dokumentov in jih narahlo vmešamo v dokumentni sistem. Ko postane masa dovolj trda, jo vlijemo v elektronski hranilnik. Na precej bolj resen način o različnih dokumentnih sistemih in elektronski hrambi na brezplačnem FrodXovem seminarju z naslovom »Kako oblikovati zahteve (RFP) in voditi projekt uvedbe dokumentnega sistema in zakonsko skladne dolgoročne elektronske hrambe?«. Seminar bo 5. junija 2012.

Recept št. 3: Spreminjanje papirnih v e-dokumente

Zberemo papirne in e-dokumente z okenc bank, zavarovalnic, Pošte ter sprejemnih pisarn Upravnih enot in občinskih uprav. Na naslovnice zbranih svežnjev papirja napišemo »V končno e-obdelavo«. S porastom vhodnih elektronskih dokumentov in težnje po brezpapirnem poslovanju se kaže potreba po reorganizaciji dela. O tem več na brezplačnem FrodXovem seminarju z naslovom »Obvladovanje vhodnih dokumentov v vložiščih, sprejemnih pisarnah, bančnih okencih ter prodajnih in sprejemnih mestih«. Seminar bo 6. junija 2012.


Prijavi napako v članku