Računalništvo, telefonija
28.07.2004 07:44
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Trije novi HP-jevi iPAQ-i

HP je predstavil tri nove dlančnike: iPAQ rx3715 za sodobne načine zabave, iPAQ hx4700 za zahtevne poslovne uporabnike in cenovno zelo ugoden, vsestransko uporaben iPAQ rz1710. Prvi, iPAQ rx3715 Mobile Media Companinion ponuja zanimive načine brezžičnega dostopa do digitalnih vsebin. Vsebuje programsko opremo Nevo Home Control, s pomočjo katere lahko upravljamo z avdio in video napravami povsod po stanovanju. Dlančnik je dovolj zmogljiv za upravljanje tudi več kot sto elektronskih naprav. Za marsikoga bo postal edini univerzalni daljinski upravljalnik, ki ga bo kadarkoli potreboval. Vsebuje tudi kamero HP PhotoSmart z ločljivostjo 1,2 MP. Dlančnik vsebuje 152 MB pomnilnika, poganja ga Windows Mobile 2003 Second Edition na Samsungovem procesorju S3C 2440. Vgrajena Wi-Fi (802.11b) in Bluetooth tehnologija omogočata enostavno prenašanje digitalnih vsebin tudi med potjo. Dostop do podatkov na SD (Secure Digital) in MM (MultiMedia) spominskih karticah je omogočeno s pomočjo vgrajene SD reže.
Drugi novinec, iPAQ hx4700 ponuja širok spekter uporabnih aplikacij za poslovneže, integrirane rešitve brezžičnega prenosa podatkov in visoko varnost podatkov. Je prvi dlančnik s “touchpad” senzorjem, kar navigacijo še dodatno olajša. Dlančnik vsebuje zelo zmogljiv Intelov 624-MHz procesor PXA270. Compact Flash Type II ter SD reža ponujata možnost dodatne razširitve pomnilniških kapacitet. Intergirane WLAN, Bluetooth ter Fast Infrared (FIR) rešitve brezžične povezljivosti omogočajo mobilnost poslovnim uporabnikom kjerkoli na poti. Dlančnik se ponaša z odličnim 4-palčnim VGA TFT zaslonom in možnostjo prikaza 64.000 barv. Varnost podatkov zagotavlja programska oprema HP ProtectTools, podprta s Credant tehnologijo. Na ta način je vse datoteke mogoče “zakleniti” oziroma zakodirati.
Tretji model, iPAQ rz1710, za svojo ceno ponuja resnično uporabnost in mobilnost tako za osnovne poslovne potrebe kot tudi za razvedrilo in zabavo. 25 MB delovnega pomnilnika zadostuje za shranitev osnovnih multimedijskih vsebin ali manj zahtevnih programov. Tudi ta ima režo za SD in MM pomnilniške kartice. Za osnovno brezžično povezljivost vsebuje dlančnik tudi možnost IR prenosa podatkov.


Prijavi napako v članku