Računalništvo, telefonija
04.08.2012 11:04

Deli z drugimi:

Share

Tretjina delovnika za pregled elektronske pošte

Elektronska pošta je velik porabnik časa!
Elektronska pošta je velik porabnik časa!

Mnogi ko pridejo v službo najprej odprejo odjemalec elektronske pošte in preberejo vsa pomembna prejeta sporočila. Ta »postopek« večkrat ponovijo čez cel delovni dan. Ste se morda že kdaj vprašali, koliko časa se dnevno nameni elektronski pošti? To vprašanje so si na srečo postavili tudi raziskovalci analitskega podjetja McKinsey Global Institute. Ti so pod drobnogled vzeli predvsem poklice, ki jih zaznamuje interaktivna narava dela (vodje, direktorji, prodajalci, znanstveniki in podnobno).

Raziskovalci analitskega podjetja McKinsey Global Institute so prišli do spoznanja, da delavec v polnem oziroma osemurnem delovnem času elektronski pošti nameni kar 2,6 ure. To dejansko pomeni, da zaposleni za prebiranje in pošiljanje elektronske pošte porabijo skoraj tretjino delovnega časa. Precej časa zaposlenim vzame tudi iskanje in pridobivanje informacij, in sicer 1,76 ure na dan. Tretji »porabnik« časa je internetna komunikacija, saj ji zaposleni v povprečju namenijo 14-odstotkov delovnega časa.

Analitsko podjetje McKinsey Global Institute vidi rešitev te »težave« v uvedbi družbenih omrežij za zaposlene. Analitiki trdijo, da bi se s tem njihova produktivnost povečala kar za četrtino, saj v tem primeru elektronske pošte sploh ne bi potrebovali. Če vam torej zmanjkuje časa vam priporočamo, da elektronski poštni predal pregledate le trikrat do štirikrat dnevno. Na ta način boste lahko namreč dalj časa ostali osredotočeni samo na delo.


Prijavi napako v članku