Računalništvo, telefonija
05.11.2015 14:16
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Transformer miška!

Pri miškah, namenjenih igranju igric, se pogosto pojavi problem. Miške so namreč specializirane za posamezne zvrsti iger. Kar je dobro za akcijske igre, ni nujno primerno za strategije, MMO-je in podobno.
Transformer miška!
Transformer miška!

Roccat Nyth ni prva miška, ki želi biti vse za vsakogar. Vendar pa je prva, ki ji je to neizpodbitno uspelo.

Glavna značilnost te miške – njena modularnost – pride najbolj do izraza na levi strani, kjer si lahko modul z dodatnimi bočnimi tipkami prilagajate po svojih potrebah. Ali boste izbrali več ali manj tipk, dolgo ali krajšo različico, je povsem odvisno od vašega načina igranja. Napredni gonilniki vam omogočajo, da vsako tipko programirate za funkcijo, ki vam najbolj ustreza. S funkcijo easy-shift lahko povečate število funkcij na 39, kar bi moralo zadostovati še tako zahtevnim uporabnikom. Program ponuja nekaj vnaprej pripravljenih profilov nastavljene konfiguracije, število tipk in funkcij za večino popularnih iger, kot sta Battlefield 4 in League of Legends. Seveda lahko tudi prednastavljene profile prilagodite svojemu stilu igranja. Roccat ponuja celo tiskanje lastnih gumbov s tridimenzionalnimi tiskalniki.

Drugi prilagodljivi modul se nahaja na desni strani. Tukaj je govora o možnosti razširitve miške in njene uporabne površine, kar bo prav gotovo ustrezalo vsem, ki imajo dlan v velikosti Martina Krpana.

Čeprav lahko na prvi pogled miška zaradi množice gumbov deluje neudobno, je Nyth vse prej kot to. Njena rahlo hrapava površina se je odlično počutila v naših dlaneh. Nikoli nam ni zdrsnila iz roke. Ker je malo težja od drugih kabelskih mišk, je občutek v roki konkretnejši, vendar jo brez težav lahko priporočamo za igranje prvoosebnih streljačin, kjer so potrebni hitri, natančni premiki. Tipke reagirajo hitro in natančno.

Pri igranju vam pomaga odlični laserski senzor Twin-Tech, ki omogoča največjo ločljivost 12.000 slikovnih pik na palec in zagotavlja odličen prenos vseh vaših gibov. Prav gotovo lahko Roccat Nyth pomaknete na vrh seznama nakupov za vašo naslednjo miško za prvoosebne strelske igre, da o primernosti na račun vseh mogočih modifikacij o uporabnosti v igrah MMORPG in drugih sploh ne izgubljamo besed.

Roccat Nyth ni poceni. Vendar se to od premium izdelkov tega niti ne pričakuje, kajne?

Svojo si lahko omislite v Big Bangu, na mimovrste.com, v Harvey Normanu, portalu eigre.si in vseh drugih bolje založenih trgovinah.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku