Računalništvo, telefonija
12.04.2018 11:29
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj so Windowsi 10 najboljši za igranje iger?

..Ste ljubitelj iger? Potem je najboljša platforma za vas operacijski sistem Windows 10.
Zakaj so Windowsi 10 najboljši za igranje iger?
Zakaj so Windowsi 10 najboljši za igranje iger?

Številne analize trga so pokazale, da igričarski navdušenci za igranje naprednih iger vse bolj prisegajo na Microsoftov operacijski sistem Windows 10. Igram je še posebej prilagojena nadgradnja Creators Update, saj je opremljena s številnimi zanimivimi orodji za sodobne igričarje. V nadaljevanju si poglejmo razloge, zakaj bi morali vsi ljubitelji iger uporabljati računalnik z nameščenim operacijskim sistemom Windows 10 Creators Update.

Pretakanje (streaming)

Igranje iger je danes že tako zelo priljubljeno, da bi lahko postalo celo olimpijska disciplina. To primarno velja za igre, ki se igrajo prek interneta in pogosto zahtevajo zelo zmogljive računalnike in periferno opremo. Težava pa lahko nastane takrat, ko nekdo želi igrati igro na igralni konzoli Xbox, drugi pa želijo na televizorju gledati filme. Na srečo pa lahko Xbox povežemo z računalnikom z Windowsi 10 in na njem nadaljujejo z igranjem priljubljenih konzolnih iger. Pri tem ne potrebujemo zmogljivega računalnika, saj igre dejansko še vedno poganja zmogljiva igralna konzola.

Igranje kjerkoli (Play anywhere)

Microsoft je z Windowsi 10 naredil še en korak k povezovanju igralne konzole Xbox One in računalnika, in sicer s storitvijo Play anywhere. Ta storitev omogoča, da igro kupimo enkrat, igramo pa jo nato lahko na obeh platformah. Čeprav vseh iger še ne moremo igrati na obeh platformah, se njihov seznam iz dneva v dan povečuje.

TruePlay

Za zaščito igralcev je bila v okviru posodobitve Windows 10 Creators Update vpeljana možnost TruePlay. To je aplikacija, ki deluje v ozadju in poskuša prepoznati tipično vedenje goljufa, ki uporablja različne kode in orodja z namenom pridobitve prednosti pred drugimi igralci. Če možnost TruePlay »ugotovi«, da je igralec goljufal, se podatki takoj posredujejo tako uporabniku kot tudi širši igričarski skupnosti. Možnost TruePlay je privzeto izklopljena, vendar pa jo lahko preprosto vklopimo. Za to moramo le klikniti na gumb Start ter izbrati možnosti »Settings«, »Gaming« in »TruePlay«. Trenutno se jo lahko žal uporablja zgolj za igre, ki so del univerzalne platforme Universal Windows Platform (UWP).

DirectX 12

DirectX je postal ključen za igranje naprednih iger in nas spremlja že vse od leta 1996. S prihodom operacijskega sistema Windows 10 pa so ljubitelji iger pridobili najnovejši DirectX različice 12. Ta podpira možnosti, ki so jih proizvajalci grafičnih kartic dodali v zadnjih treh oziroma štirih letih in omogoča, da je moč grafične kartice dejansko izkoriščena v celoti.


Game Mode

Najbolj pričakovan del posodobitve Windows 10 Creators Update za vse ljubitelje iger je bil nedvomno način »Game Mode«. Z uporabo te možnosti bodo namreč aplikacije v ozadju porabile minimalno raven strojnih virov, kar pomeni, da jih bo več na voljo za igranje iger. Najlažji način za vključitev te možnosti je v igri sami, in sicer s pritiskom na kombinacijo tipk »Windows + G«, saj s tem odpremo okno »Windows Game Bar«. Nato izberemo »Settings « in izberemo možnost »Use Game Mode for this game«. Za razliko od programa TruePlay, ki ga lahko uporabljamo zgolj za igre UWP, se Game Mode lahko uporablja za katerokoli igro, združljivo z operacijskim sistemom Windows 10.


Prijavi napako v članku