Računalništvo, telefonija
24.08.2020 13:09

Deli z drugimi:

Share

TikTok proti ZDA s tožbo!

O usodi omrežja TikTok v ZDA bo odločalo ameriško sodišče!
O usodi omrežja TikTok v ZDA bo odločalo ameriško sodišče!

Predsednik Združenih držav Amerike Donal Trump je nedavno presenetil vse s podpisom izvršnega naloga, s katerim je uradno prepovedal kitajskemu tehnološkemu podjetju ByteDance delovanje v Ameriki. Nalog izrecno prepoveduje kakršnekoli “transakcije” med državljani Združenih držav Amerike in omenjenim podjtetjem. Ker pa je podjetje ByteDance lastnik družbenega omrežja TikTok to pomeni, da bo priljubljeno omrežje septembra uradno prepovedano v Združenih državah Amerike.

Podjetje ByteDance se z odločitvijo ameriškega predsednika seveda ne strinja, saj je prepričano, da s svojim delovanjem ne ogroža zasebnosti ameriških uporabnikov. Zaradi tega bo kitajsko podjetje pravico iskalo na ameriškem sodišču. S sodbo želi dejansko razveljaviti odredbo ameriškega predsednika in s tem preprečiti, da bi prišlo do dejanske blokade v Združenih državah Amerike sicer zelo priljubljenega družbenega omrežja. Tožba bo na sodišče vložena 24. avgusta.

Pred blokado lahko družbeno omrežje TikTok pred blokado seveda lahko reši tudi prevzem s stani enega od ameriških podjetji. Za njegov nakup naj bi se polega podjetja Microsoft zanimala celo družba Oracle. Ta bi TikTok seveda prevzela v navezi z investicijskimi hišami General Atlantic in Sequoia Capital, ki že imajo manjšinski delež v kitajskem družbenem omrežju. Pri tem velja še omeniti, da pogajanja o prevzemu omrežja TikTok trenutno potekajo v ZDA, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji. Več o tem pa naj bi bilo znanega že v prihodnjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku