Računalništvo, telefonija
19.01.2005 14:28
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Temeljite spremembe pri registraciji “.SI” domen

Obeta se nam kup novosti pri dodeljevanju spletnih domen s končnico “.si”. Kot je znano, bo ARNES 4. aprila ob 10. uri dopoldne za poslovne subjekte sprostil dodeljevanje domen s končnico “.si”, kar pomeni, da se bodo domene po novem dodeljevale po sistemu “first-come-first-served” ali “kdor prvi pride, prvi melje”. Tako bodo lahko poslovni subjekti registrirali do dvajset poljubnih domen s končnico “.si”. Namesto ARNES-a bodo z domačimi domenami upravljali pooblaščeni domači registrarji, ki v teh dneh skušajo izpolniti stroge ARNES-ove pogoje za pridobitev pooblastil.

Podjetje RS Klan pod svojo storitveno znamko www.domovanje.com od četrtka, 13. januarja dalje že ponuja možnost rezervacije domen, ki jih bodo 4. aprila ob 10. uri poslali v registracijo ARNES-u. Direktor omenjenega podjetja, Uroš Čimžar, ugotavlja, da gre za redko priložnost: “Skoraj gotovo bodo najbolj zanimive domene registrirane takoj ob sprostitvi ali v roku največ nekaj dni, zato predlagam podjetjem in drugim poslovnim subjektom, naj si na www.domovanje.com čimprej rezervirajo domeno, ki bi jo želeli registrirati.”

Na projekt so se temeljito pripravili. Podjetje RS Klan je tik pred podpisom pogodbe z ARNES-om, s čimer bo postalo eden od registrarjev – upravljavcev domen, že zdaj pa – kot prvi v Sloveniji – zbirajo rezervacije. Rezervacija domen sama po sebi še ne pomeni tudi uspešne registracije, je pa prvi korak k temu, saj hitrejša rezervacija pomeni tudi višje mesto na spisku domen, ki ga bo ARNES prejel v trenutku sprostitve trga. Cena domače .si domene je postavljena na 6.900 SIT (+DDV).


Prijavi napako v članku