Računalništvo, telefonija
21.05.2008 09:37
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telekom Slovenije ima svoj razvojni laboratorij

V Telekomu Slovenije so pred kratkim odprli razvojno-testni laboratorij. Laboratorij je pomemben za celotno Skupino Telekom Slovenije, saj na enem mestu omogoča preverjanje in primerjanje različnih tehnologij ter s tem tudi optimiziranje priprave omrežnih rešitev in storitev. Laboratorij so poimenovali BrihtaLab po internem intranetnem portalu Brihta, ki je namenjen inovacijam in izboljšavam in ima med zaposlenimi velik odziv. Od lanske jeseni, ko je portal Brihta zaživel, so namreč zaposleni Telekoma Slovenije vložili že preko 50 predlogov, od katerih je bila skoraj petina že realizirana oziroma je v zadnji fazi testiranj.

Z laboratorijem postajajo hitrejši in bolj učinkoviti pri pripravi analiz in razvojnih načrtov, hkrati pa ponujajo možnost izobraževanja zaposlenih o novostih, ki jih Telekom Slovenije ponuja na trgu. Svojim uporabnikom bodo tako lahko ponudili temeljiteje preizkušeno opremo in storitve in jim omogočili boljšo uporabniško izkušnjo. Laboratorij je opremljen z najsodobnejšimi napravami, opremo in komunikacijskimi povezavami. Zaposlenim v njem omogoča kakovostno razvojno delo. V laboratoriju je redno zaposlenih šest vrhunskih strokovnjakov s področja elektronskih komunikacij oziroma informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

V Telekomu Slovenije se lahko pohvalijo s še eno novostjo, in sicer novim enotnim centrom za nadzor omrežja, ki pomeni izjemno velik korak naprej pri upravljanju in nadzoru omrežja, odpravljanju napak in zagotavljanju visoke kakovosti delovanja. Doslej je bil nadzor razdeljen na dva dela – vzhodni del je pokrival nadzorni center v Mariboru, zahodnega pa center v Ljubljani. Novi center pokriva območje cele države iz enega mesta v celoti vse do priključnih točk v komutacijskih sistemih oziroma vozliščih, v bližnji prihodnosti pa bo omogočal nadzor omrežja do vsakega naročnika.

V okviru zamenjave opreme in ureditve prostora je bila kupljena tudi oprema za video stensko projekcijo, ki je sestavljena iz desetih 67-palčnih (170-cm) projekcijskih monitorjev, ki tvorijo steno v merah 7,3 x 1,6 metra. Video stena omogoča celovit pogled na stanje omrežja in hitrejši odziv v primeru okvar. Posebej pomembna je za koordinacijo del v primeru hkratnih alarmov na različnih omrežnih elementih.


Prijavi napako v članku