Računalništvo, telefonija
13.04.2018 09:19

Deli z drugimi:

Share

Telefon z največjo baterijo na preizkušnji. Preverite, kako se je obnesel!

Prihaja pametni telefon s kar 50 dnevno avtonomijo delovanja
Prihaja pametni telefon s kar 50 dnevno avtonomijo delovanja

Pred kratkim smo poročali o nadvse zanimivem pametnem mobilnem telefonu Blackview P10000 Pro, s katerim zagotovo ne bomo imeli težav z avtonomijo delovanja. Ta je namreč opremljen z baterijo impresivne kapacitete 11.000 miliamper ur, kar pomeni, da ga bomo lahko brez težav brez polnjenja uporabljali za več kot teden dni, v stanju pripravljenosti pa naj bi zdržal kar neverjetnih 50 dni. Kljub bateriji ekstremne kapacitete polnjenje ne traja dolgo, saj je novost opremljena s tehnologijo za hitro polnjenje in vmesnikom USB Type-C. Polnjenje z močjo 25 vatov poskrbi za to, da se bo povsem izpraznjena baterija lahko napolnila že v dveh urah in 25 minutah.

Kako dejansko zmogljiva je baterija pametnega mobilnega telefona Blackview P10000 Pro so lahko ogledate na videoposnetku, ki je dosegljiv na spletni povezavi http://bit.ly/Blackview-P10000-Pro-RN oziroma spodaj. Tu gre za preizkus, kjer so inženirji podjetja Blackview novi telefon neprekinjeno uporabljali za več kot štiri ure. Preizkus poteka preko pet različnih scenarijev in sicer z začetno eno uro igranja iger, ki je baterijo izpraznilo za zgolj štiri odstotke. Nadaljnja ura snemanja je baterijo izpraznila za pez odstotkov, ena ura klicev pa za tri odstotke. Pol ure urejanja videoposnetkov je baterijo izpraznilo za zgolj odstotek, urejanje glasbe na spletu pa za dva odstotka. To pomeni, da se je baterija telefona po kar štiri urni uporabi izpraznila za zgolj 16 odstotkov.

Pri teme velja omeniti, da pametni mobilni telefon Blackview P10000 Pro ni le opremljen z zmogljivo baterijo, ampak tudi z zanimivo strojno opremo. Ta namreč obsega še s 15,2-centimetrski oziroma 5,99-palčni zaslon ločljivosti FHD+ (2.160 x 1.080 slikovnih točk) in razmerjem stranic 18 proti 9, mobilnim procesorjem MediaTek Helio P23 frekvence 2,0 gigahercev, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajen pomnilnik s 64 gigabajti prostora. Tu najdemo še dva digitalna fotoaparata ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, dve spletni kameri ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, napreden sistem za prepoznavo obraza in bralnik prstnih odtisov.


Prijavi napako v članku