Računalništvo, telefonija
25.10.2017 13:29

Deli z drugimi:

Share

Telefon z najboljšim zaslonom za igranje iger?

Sharp Aquos R Compact je prilagojen igranju mobilnih iger!
Sharp Aquos R Compact je prilagojen igranju mobilnih iger!

Ker vse več ljubiteljev iger posega po pametnih mobilnih telefonih, so pri podjetju Sharp sprejeli odločitev, da zanje pripravijo svojevrsten pametni mobilni telefon. Tu gre za kompaktno mobilno napravo, katere največji adut je seveda zaslon IGZO s 12,5-centimetrsko (4,9-palčno) diagonalo in ločljivostjo 2.032 x 1.080 slikovnih točk. Frekvenca osveževanja zaslona namreč znaša kar 120 hercev, kar je dvakrat več v primerjavi z zasloni, ki jih ponuja konkurenca, kar pomeni, da je uporabniška izkušnja pri igranju mobilnih iger precej boljša in zabavnejša. Poleg tega je zaslon na robovih rahlo upognjen, na zgornji strani pa ima odprtino za sprednjo oziroma spletno kamero.

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Sharp Aquos R Compact obsega še procesor Snapdragon 660, tri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Na sprednji strani naprave se nahaja spletna kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk na zadnji pa digitalni fotoaparat ločljivosti 16,4 milijonov slikovnih točk. Baterija zmogljivosti 2.500 miliamper ur ni posebno velika, glavni krivec pa je kompaktno ohišje velikosti 132 x 66 x 9,6 milimetrov.

Za hitro polnjene pametnega mobilnega telefona Sharp Aquos R Compact je bilo poskrbljeno s tehnologijo QuickCharge 3.0, pred vdorom vode in praha pa občutljivo elektroniko varuje aluminijasto ohišje, ki je združljivo s standardom IP68. Na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen najnovejši mobilni operacijski sistem Android 8.0. Zanimiva novost bo decembra sprva naprodaj le na Japonskem, v primeru uspeha pa bi jo lahko dočakali tudi na evropskem trgu.


Prijavi napako v članku