Računalništvo, telefonija
Igre
24.03.2023 14:18

Deli z drugimi:

Share

Tedenske brezplačne igre Steam in Epic Games (24. 3. – 31. 3.)

Foto: Total War
Foto: Total War

Odločili smo se, da vas bomo tedensko obveščali, katere igre si lahko naložite brezplačno ali pa jih vsaj preizkusite. Tudi če jih ne nameravate igrati, vam nič ne škoduje, če si jih naložite v svojo knjižnico. Morda si boste v prihodnosti premislili in si boste hvaležni, da ste si jo takrat preventivno sneli s platforme Steam ali Epic Games. Če si račun delite z bratom ali sestro, je odločitev še toliko bolj smiselna.

Poglejmo si, katere brezplačne igre so na voljo ta teden.

Far Cry 5 brezplačna preizkušnja do 27. marca

Čez vikend se boste lahko napotili v mesto Hope County, ki pa še zdaleč ne bo sproščujoč izlet. Kot pričakujemo od franšize Far Cry, je tudi 5. nadaljevanje polno orožij, streliva in eksplozij. Borili se boste proti fanatičnemu kultu, ki ga vodi Joseph Seed.

Z njim in njegovimi fanatiki se lahko brezplačno obstreljujete do konca tega vikenda. Obiščite Ubisoft spletno stran ali pa trgovino Epic Games Store.

Brezplačne igre na Epic Games 24. 3. – 31. 3. 2023

Epic Games vsak teden v svojo knjižnico doda nove brezplačne igre. Kaj so pripravili za ta teden?

Brezplačna igra na platformi Epic Games je ta teden poslastica za šahovske mojstre in ljubitelje. V svojo knjižnico lahko od danes naprej dodate brezplačno Chess Ultra in jo za vedno tudi obdržite.

Chess Ultra je za mnoge najlepša šahovska igra, ki je bila kdajkoli izdana za osebne računalnike, predvsem po zaslugi osupljivih 4K grafičnih elementov. Amaterji boste imeli na začetku možnost vadbe z vnaprej pripravljenimi vajami. Bolj izkušeni igralci pa lahko najdete tudi nekaj materialov za nadaljnje izboljšanje svojih veščin.

Igro lahko brezplačno prenesete tukaj.

Epic Games Store ponuja tudi brezplačen dodatek za igro World of Warships. Dobili boste koristne predmete za nadaljevanje boja. Brezplačno si jih lahko snamete v trgovini Epic Games.

Steam brezplačne igre/dodatki 24. 3. – 31. 3. 2023

Steam tudi vsak teden pripravlja nove brezplačne igre, čeprav običajno manj razburljive naslove kot Epic Games.

Tokrat je na voljo Sludge Life, ki si jo lahko brezplačno snamete do konca naslednjega tedna.

Sludge Life se lahko pohvali z odprtim svetom, kjer lahko izkusite vznemirjenje vandalizma iz prve roke. Potepajte se po onesnaženem otoku, kadite cigarete, označujte mesta z grafiti ali se pogovarjate s številnimi liki. Ob interakciji z njimi se boste zagotovo nasmejali.

Prime Gaming brezplačne igre

Tudi Amazon nas je razveselil z novimi brezplačnimi igrami. Za mnoge bo najbolj razburljiva novica, da si lahko brezplačno snamejo legendarno igro Elder Scrolls III: Morrowind (Game of the Year Edition). Ta je praktično največji krivec za eksplozijo popularnosti, ki jo je doživela ta franšiza po izdaji igre Morrowind.

 • Peaky Blinders: Mastermind
 • Book of Demons
 • Faraway: Arctic Escape
 • Adios
 • I am Fish
 • Baldur’s Gate: Enhanced Edition
 • Space Crew: Legendary Edition
 • Space Warlord Organ Trading Simulator
 • BATS: Bloodsucker Anti-Terror Squad
 • One Hand Clapping
 • SNK 40th Anniversary Collection
 • Metal Slug, Metal Slug X, Metal Slug 3
 • Real Bout Fatal Fury 2
 • The King of Fighters 2003
 • The Last Blade 1 in 2
 • Tunche

Če želite brezplačno dodati te igre v svojo zbirko, boste morali postati Amazon Prime naročnik. Če se vam to ne sliši ravno najbolje, se lahko brezplačno prijavite na mesečni preizkus. Po 30 dneh pa se enostavno odjavite od naročnine. V tem času pa si lahko snamete vse zgoraj naštete brezplačne igre. Kako? Pojdite na spletno stran Prime Gaming in sledite navodilom.

Ostale brezplačne igre: Wolfenstein, The Sims 4 …

Wolfenstein: Enemy Territory

Wolfenstein: Enemy Territory je je brezplačna prvoosebna strelska igra za več igralcev iz 2. svetovne vojne, ki temelji na doseganju ciljev. Na platformi GOG si jo lahko do nadaljnjega snamete brezplačno.

The Sims 4

Legendarna franšiza The Sims je pred kratkim presenetila svoje zveste igričarje in osnovno igro The Sims 4 za vedno ponudila za brezplačno namestitev, bodisi na platformi Steam ali EA aplikaciji (prej Origin). Potegnite si eno izmed omenjenih trgovin, najdite igro in si jo brezplačno prenesite.

Brezplačne indie igri Syberia in Syberia II

Potopite se v nepozabno zgodbo, pripovedovano iz tretjeosebne perspektive Kate Walker, katere poslovno potovanje se spremeni v pravo avanturo. Zahvaljujoč privlačnemu zapletu in dobro zasnovanim ugankam je serija pridobila komercialni uspeh in predano bazo oboževalcev. Syberia in Syberia II sta vam za kratek čas na voljo brezplačno. Da bosta postali del vaše knjižnice iger, obiščite spletno stran Indie Gala Store, najdite profil za Syberia in Syberia II in ju dodajte v zbirko. Razumljivo boste morali imeti aktivni račun na omenjeni trgovini.

Se vidimo čez 7 dni, ko bo čas za nove Epic Games in Steam brezplačne igre.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Steam igre Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več