Namizni računalniki
29.02.2024 08:48
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tecno Pocket Go: več kot le gaming krmilnik

Foto: Techno
Foto: Techno

Prenosni igralni računalnik Steam Deck predstavlja eno izmed najbolj praktičnih rešitev za igranje iger na poti, vendar je v določenih primerih 7-palčni zaslon lahko premalo. V odgovor na to nekateri proizvajalci izdelujejo večje naprave, kar pa posledično omeji njihovo prenosljivost.

Na sejmu MWC 2024 je podjetje Tecno, znano po proizvodnji pametnih telefonov, predstavilo nov pristop k prenosni igralni tehnologiji z napravo Pocket Go. Ta prenosni igralni računalnik je zasnovan tako, da se prilega obliki tradicionalnega igralnega krmilnika. Manjka pa glavna sestavina – zaslon – zaradi katere bi lahko rekli, da gre za prenosno konzolo. Odgovor se skriva v AR (obogatena resničnost) očalih.

Tecno se je odločil za inovativen pristop – namesto da bi na krmilnik pritrdil prenosni zaslon, je Pocket Go opremil z AR video očali. Ta omogočajo doživetje, primerljivo z gledanjem 215-palčnega zaslona z razdalje približno 6 metrov. Zaradi odsotnosti fizičnega zaslona je del naprave, ki vsebuje komponente računalnika, za 50 odstotkov manjši in za 30 odstotkov lažji v primerjavi z drugimi prenosnimi igralnimi napravami, ki delujejo na operacijskem sistemu Windows. Pocket Go poganja čip AMD Ryzen 7 8840HS, vsebuje 16 GB LPDDR5 RAM-a in 1 TB SSD shranjevalnega prostora PCIe 4.0. Da bi zagotovil učinkovito hlajenje, je Tecno v napravo vgradil ventilator velikosti, ki je primerna za namizne računalnike, in tri bakrene cevi, zaradi česar Pocket Go vizualno spominja na robustnejšo različico Xbox krmilnika.

Kontroler je zasnovan po standardnih specifikacijah z asimetričnimi palicami, D-padom, štirimi gumbi, sprožilci in bumperji. Zdi se, da se obe polovici povezujeta preko USB-C kabla, kar omogočata dva USB-C vhoda in 3,5-mm avdio priključek na kontrolerju. Tecno izpostavlja, da ima Pocket Go zamenljivo baterijo s kapaciteto 50 Wh, kar prispeva k večji popravljivosti naprave.

AR očala ne prikazujejo le virtualnega zaslona velikosti 215 palcev, temveč podpirajo tudi sledenje gibanju glave, vibracije in vključujejo šestosni žiroskop. Za uporabnike, ki nosijo očala, Pocket Go omogoča nastavitev dioptrije, kar zagotavlja prilagoditev posamezniku. Cena za zdaj še ni znana, prav tako ne datum izdaje in ali bo naprava na voljo v Evropi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več