Računalništvo, telefonija
24.11.2014 08:57
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablica Jolla obnorela uporabnike

Uporabnikom portala Indiegogo se je prva tablica Jolla z mobilnim operacijskim sistemom Sailfish takoj priljubila.
Uporabnikom portala Indiegogo se je prva tablica Jolla z mobilnim operacijskim sistemom Sailfish takoj priljubila.

Pred kratkim smo poročali o nekoliko nenavadni odločitvi finskega start-up podjetja Jolla, da pripravi prvi tablični računalnik, ki temelji na osnovi inovativnega operacijskega sistema Sailfish (različica 2.0). Poteza računalniških zanesenjakov je upravičila vsa pričakovanja, saj je podjetju v manj kot 24 urah uspelo zbrati več kot preračunanih 810 tisoč evrov. Ti so dejansko v enem dnevu uspeli zbrati kar petkrat več sredstev, kot so jih potrebovali za pričetek proizvodnje inovativnega tabličnega računalnika.

Uporabnike spletnega portala Indiegogo (bit.ly/Jolla-Tablet) stsa prepričala tako mobilni operacijski sistem Sailfish OS,ki ponuja mešanico prednosti sistemov Windows Phone in Android kot vgrajena strojna oprema, ki bo kos tudi nekoliko zahtevnejšim nalogam. Inženirji so namreč novost opremili s 7,85-palčnim (19,9-centimetrskim) zaslonom ločljivost 2.048 x 1.536 slikovnih točk, zmogljivim 64-bitnim Intelovim procesorjem Atom, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, digitalnim fotoaparatom, spletno kamero in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora. Na slednjem bo nameščen mobilni operacijski sistem Sailfish različica 2.0, ki ponuja izjemno večopravilnost in tekoče delovanje aplikacij.

Ker je finsko start-up podjetje Jolla že zbralo potrebna sredstva na spletnem portalu Indiegogo , bo množična proizvodnja novosti stekla v kratkem, prve tablice pa naj bi bile dostavljene v maju prihodnjega leta. Novost je za nameček še relativno poceni v primerjavi z izdelki konkurenčnih podjetji, saj finsko podjetje zanj zahteva zgolj preračunanih 150 evrov.


Prijavi napako v članku