Računalništvo, telefonija
15.12.2017 07:49
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tega telefona vam ne bo treba polniti kar cel teden!

Pametni mobilni telefon Oukitel K10 bomo polnili le enkrat na teden.
Pametni mobilni telefon Oukitel K10 bomo polnili le enkrat na teden.

Kljub številnim napredkom na področju mobilnih naprav, imajo številni vodilni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov težave s prekratko avtonomijo delovanja njihovih naprav. Veliki zasloni z visokimi ločljivostmi, zmogljiva strojna oprema, veliko pomnilnika, uporaba hitrega mobilnega interneta in dejstvo, da se ne znamo več ločiti od mobilnih naprav, vplivajo na (pre)hitro praznjenje baterije. Zaradi tega jih moramo polniti tudi večkrat dnevno, polnilnici baterij in mobilne baterije pa so tako postali obvezni pripomočki, brez katerega ne moremo več zapustiti doma.

Tega pa se očitno več kot dobro zavedajo pri podjetju Oukitel, saj bodo njihov novi pametni mobilni telefon s prodajno oznako K10 opremili z baterijo, ki bo običajni uporabi nudila avtonomijo delovanja kar cel teden. Visoko avtonomijo delovanja bo inženirjem uspelo doseči z uporabo baterije zmogljivosti 11.000 miliamper ur, pri tem pa jim je kolikor toliko uspelo ohraniti kompaktno ohišje naprave. Kljub visoki avtonomiji delovanja polnjenje baterije na bo trajalo več kot dve uri in pol.

Tudi nad strojno opremo pametnega mobilnega telefona Oukitel K10 ne bomo razočarani, saj bo naprava obsegala zaslon ločljivosti 2.160 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic 18 proti 9. Zaščitni zaslon je izdelan v tehnologiji 2.5D, ki je rahlo ukrivljen a ima ostre kote v obliki prizme. Ohišje novosti pa bo izdelano iz kombinacije magnezijeve zlitine in naravnega usnja. Trenutno je znano še to, da bo telefon Oukitel K10 opremljen s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti vgrajenega prostora. Tu bosta na voljo še bralnik prstnih odtisov in dvojni digitalni fotoaparat. Več o novosti pa bomo izvedeli ob njeni uradni predstavitvi, ki naj bi se zgodila kmalu.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10