Računalništvo, telefonija
30.11.2018 11:47

Deli z drugimi:

Share

Ta telefon ima več sistemskega pomnilnika kot vaš osebni računalnik

Nubia Red Magic Mars bo kot nalašč za igranje mobilnih iger.
Nubia Red Magic Mars bo kot nalašč za igranje mobilnih iger.

Pametni mobilni telefoni Android danes v povprečju razpolagajo z enako količino sistemskega pomnilnika kot osebni in prenosni računalniki. Medtem ko so telefoni s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika postali že nekaj vsakdanjega, so tisti s šestimi gigabajti bolj izjema kot pravilo. To je tudi razlog, zakaj najnovejši pametni mobilni telefon podjetja Nubia vidno izstopa, saj je opremljen s kar desetimi gigabajti sistemskega pomnilnika in lahko brez težav opravi tudi z najzahtevnejšimi programi in seveda igrami.

Tudi prestala strojna oprema vrhunsjega pametnega mobilnega telefona Nubia Red Magic Mars ni od muh, saj obsega zmogljiv mobilni procesor Qualcommova Snapdragon 845, za prikazovanje slik pa je na voljo kakovostni zaslon s 15,2-centimetrsko oziroma 6,0-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.160 x 1.080 slikovnih točk. Za razliko od večine sodobnih pametnih mobilnih telefonov ima novost na voljo le en digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, baterija kapacitete 3.800 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja pa bo poskrbela za dolgo avtonomijo delovanja. Na vgrajenem pomnilniku najdemo mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie z všečnim grafičnim vmesnikom.

Pametni mobilni telefon Nubia Red Magic Mars bo na voljo za nakup od 7. decembra naprej in sicer v treh različicah. Najšibkejša bo opremljena s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, vmesni model bo razpolagal z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, najzmogljivejši pa z desetimi gigabajti pomnilnika in 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov in bo relativno poceni za kar ponuja. Zanj bo namreč preko kitajskim spletnih strani oziroma trgovin treba odšteti zgolj preračunanih 505 evrov.


Prijavi napako v članku