Računalništvo, telefonija
03.05.2018 06:19

Deli z drugimi:

Share

Ta očala so namenjena tistim, ki imajo težave z uporabo sodobnih naprav!

Podporna očala EnnoPro GlassOuse osebam s posebnimi potrebami olajšujejo uporabo elektronskih naprav.
Podporna očala EnnoPro GlassOuse osebam s posebnimi potrebami olajšujejo uporabo elektronskih naprav.

Mnogi zaradi zdravstvenih težav ne morejo uporabljati tabličnih računalnikov, pametnih mobilnih telefonov, osebnih računalnikov in drugih elektronskih naprav. Med njimi najdemo ljudi, ki trpijo za multuplo sklerozo, Parkinsonovo boleznijo, mišično distrofijo, poškodbo hrbtenjače, amputiranih udov in še mnogo več. Da bi tudi ti lahko uporabljali izjemno koristne elektronske naprave, je skupina zanesenjakov podjetja pripravila podporna očala imenovana GlassOuse, za to pa je bilo skupno potrebnih kar dve leti intenzivnega razvoja.

Podporna očala EnnoPro GlassOuse omogočajo uporabo elektronskih naprav osebam, ki imajo težave s premikanjem rok in tudi tistim, ki rok nimajo. Ta so z napravami povezana preko brezžične povezave Bluetooth, za upravljanje z »miško« po zaslonu pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in pametnih televizorjev pa uporabniki dosežejo s premikanjem glave. Poleg tega so na voljo še druge različice podpornih očal EnnoPro GlassOuse, ki omogočajo upravljanje z napravami preko ust, pihanja, rok, stopal in drugih delov telesa.

Vsi priključki so s podpornimi očali povezani z uporabo 3,5-milimetrskega priključka, za daljo avtonomijo delovanja pa skrbi sistem, ki očala samodejno izključi, če ta niso bila v uporabi v zadnjih treh urah. Pri tem velja omeniti, da so podprti vsi ključni operacijski sistemi in sicer Windows, Android, MacOS in celo Linux.

Več informacij o podpornih očalih GlassOuseje v1.2 je na voljo na spletni povezavi http://glassouse.com/#home. Novost pa na žalost ni poceni, saj je zanjo treba odšteti kar preračunanih 416 evrov.


Prijavi napako v članku