Računalništvo, telefonija
21.12.2009 12:11

Deli z drugimi:

Share

Synology z novimi napravami Disk Station za domače uporabnike in male pisarne

Synology DS410j
Synology DS410j

Podjetje Synology, ki ga v Sloveniji zastopa Xenon forte, je predstavilo tri nove modele naprav Disk Station, zasnovanih za domače uporabnike in male pisarne. Gre za omrežno povezane naprave, ki predstavljajo cenovno ugodno in zmogljivo alternativo običajnih strežnikom.

Novi napravi Synology DS210j in Synology DS410j nudita domačim uporabnikom in malim pisarnam obsežen nabor večpredstavnih funkcij za ugodno ceno. Obe sta opremljeni z 800-MHz procesorjem, 128 MB pomnilnika DDR2 RAM, enimi gigabitnimi vrati LAN in priključki USB (3 pri modelu DS210j in 2 pri modelu DS410j). S podporo za diske, velike 2 TB, je mogoče skupno zmogljivost shranjevanja podatkov povečati do 4 oziroma 8 TB. Zasnova brez kablov omogoča izjemno preprosto namestitev, vgrajena držala za diske pa podpirajo tako 3,5- kot 2,5-palčne diske (pri modelu DS210j je za 2,5-palčne diske potrebno opcijsko držalo Disk Holder Type C).

Kot pri vseh izdelkih Synology je naložena priznana strojno-programska oprema Disk Station Manager 2.2 (DSM 2.2), s katero sta obe napravi idealni za izmenjavo datotek in pretakanje večpredstavnih vsebin. Večpredstavni strežnik, združljiv s specifikacijo DLNA, zagotavlja združljivost s širokim naborom domačih naprav s certifikatom DLNA. Rešitvi Photo Station 3 in Web Station (PHP+MySQL) pomagata uporabnikom pri krepitvi njihove spletne prisotnosti, saj omogočata gostovanje do 30 dinamičnih spletnih strani. Rešitev Surveillance Station 3 nudi preprosto in ekonomično rešitev za omrežno video snemanje, odslej pa vključuje tudi obveščanje prek sporočil SMS v primeru vnaprej določenih kritičnih dogodkov.

Podpora za iPhone in Apple Time Machine še izboljša prilagodljivost obeh naprav za Applove uporabnike, ki lahko pretakajo glasbo na iPhone in iPod touch prek rešitve DS audio ter prenašajo fotografije prek rešitve DS photo. Obe rešitvi sta na voljo prek spletne trgovine Apple App Store. Podpora za Time Machine omogoča uporabnikom operacijskega sistema Mac OS X varnostno kopiranje podatkov s programsko opremo, ki jo že uporabljajo in poznajo.

Prav tako je na voljo nova naprava Disk Station DS110j, prijazna do denarnic domačih uporabnikov in uporabnikov v malih pisarnah, ki nudi bogate aplikacije za izmenjavo in večpredstavne funkcije. Opremljena je z 800 MHz procesorjem, 128 MB pomnilnika DDR2 RAM, enimi gigabitnimi vrati LAN in 3 priključki USB. Zasnovana je za en 3,5-palčni disk, z uporabo opcijskega držala pa je mogoče uporabiti tudi 2,5-palčni disk. Njeno odlično razmerje med zmogljivostjo in ceno bo navdušilo uporabnike, ki potrebujejo dostopno, vendar visokozmogljivo napravo NAS. Podobno kot prej opisana modela podpira naprave DLNA, iPhone, iPod Touch in Apple Time Machine. Opremljena je s strojno-programsko opremo Synology DSM 2.2.


Prijavi napako v članku