Računalništvo, telefonija
24.03.2016 11:18

Deli z drugimi:

Share

Synology je predstavil strežnik DiskStation DS216j

Zmogljiva in cenovno dostopna domača shramba za vse vrste medijskih vsebin.
DiskStation DS216j
DiskStation DS216j

Synology je predstavil DiskStation DS216j, strežnik NAS, ki je namenjen prenašanju medijskih vsebin v udobju domače dnevne sobe, obenem pa omogoča kakovostno deljenje datotek in izdelavo varnostnih kopij podatkov. Poganja ga dvojedrni procesor s koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico (FPU). Zato je DS216j, strežnik NAS s prostorom za vgradnjo dveh diskov, idealen za domače uporabnike, ki potrebujejo zanesljiv in učinkovit domači strežnik z nizko porabo energije.

»Menimo, da smo z DS216j dali na voljo najboljšo izbiro vsem, ki strežnik NAS uporabljajo doma in ga potrebujejo za prenos multimedijskih vsebin, delijo in sinhronizirajo datoteke, ali varnostno kopirajo svoje podatke..Poleg zmogljivosti, strežnik DS216j prinaša tudi intuitiven uporabniški vmesnik, izboljšano platformo in množico uporabnih programov,« je izjavil Jason Fan, produktni vodja v podjetju Synology Inc.

Glavni procesor DS216j je nadgrajen s koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico, ki izdatno pohitri izdelavo predoglednih sličic. Obenem omogoča hitrosti prenosa podatkov 112,75 MB/sek v bralnem načinu in 97,6 MB/sek pri zapisovanju podatkov. DS216j se ponaša tudi z energetsko učinkovitostjo, saj porabi le 14,85 Vata v polnem delovanju in 6,95 Vata v času mirovanja.

DS216j poganja DiskStation Manager (DSM), najbolj napreden in intuitiven operacijski sistem za naprave NAS. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, ki omogočajo tako celovito podporo za domačo zabavo, kot opravljanje različnih nalog – od upravljanja varnostnega kopiranja do predvajanja multimedijskih vsebin. Po izboru bralcev revije PC Pro je bil Synology proglašenza najboljši NAS izdelek leta –“The Best NAS Device of 2015”. Po raziskavi omenjene revije je več kot četrtina pogonov NAS, ki so jih kupili njihovi bralci, izdelana v podjetju Synology, 97% pa bi se jih za enak nakup odločilo ponovno.

Za več informacij, prosimo obiščite https://www.synology.com/products/DS216j.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku