Računalništvo, telefonija
09.01.2020 12:00

Deli z drugimi:

Share

Synology Active Backup varuje podatke v podjetju Shiseido

Synology Active Backup
Synology Active Backup

O podjetju

SHISEIDO Tajvan je bil ustanovljen pred 60 leti kot prvo predstavništvo podjetja Shiseido zunaj Japonske. Kot dopolnitev informacijskega sistema je SHISEIDO Tajvan za potrebe varnostnega kopiranja dokumentov in drugih pomembnih podatkov, izbral strežnike NAS Synology. Zaradi svoje stabilnosti, hitrosti in funkcionalnosti, SHISEIDO Tajvan že od leta 2010 za svoje notranje potrebe in kot iSCSI strežnik za shranjevanje, uporablja naprave Synology.

Izziv

„Leta 2017 smo doživeli neprijeten napad z izsiljevalskim virusom, ki je okužil večje število računalnikov naših zaposlenih. To je bila prelomnica, ko smo se zavedli potrebe po kakovostni zaščiti podatkov podjetja. Posledično smo se lotili uvedbe več znanih programskih rešitev za varnostno kopiranje, ki so se izkazale za drage in neučinkovite. Po nadaljnjih raziskavah in spoznanju, da ima Synologyjeva rešitev Active Backup for Business zmogljivosti za varnostno kopiranje podatkov iz osebnih računalnikov, virtualnih naprav, sistema Windows Server in drugih naprav NAS, smo se odločili, da se pridružimo 3-mesečnemu beta testiranju rešitve. Najlepše pri tem pa je bilo dejstvo, da ni bilo potrebno kupiti dragih licenc za programsko opremo,“ je povzel stanje pred uvedbo rešitve direktor oddelka za planiranje informacijskega sistema v SHISEIDO Taiwan Zhang Jiao-Hao.

Rešitev

Učinkovito upravljanje in brisanje podvojenih datotek in podatkov prihrani 52% prostora za shranjevanje.

Ne glede na to, ali gre za majhno, srednje ali veliko podjetje, varnostno kopiranje podatkov z osebnih računalnikov nikoli ni lahka naloga. Tudi Shiseido Tajvan ni izjema, kjer z več kot 500 zaposlenimi dnevni promet podatkov presega 600 GB. Brez pravega orodja za varnostno kopiranje je zapleteno že shranjevanje dnevnih podatkov. S tehnologijo Global deduplication, s katero je opremljena tudi rešitev Synology Active Backup for Business, lahko izvajamo varnostne kopije na različnih napravah, ki delujejo na različnih platformah in različicah, hkrati pa ohranjamo tudi zadostno zmogljivost našega pomnilnika. V rešitvi Synology Actice Backup je na voljo tudi sledenje spremenjenih blokov (CBT), kar pomeni, da lahko rešitev izvaja postopno (inkremenalno) varnostno kopiranje samo datotek v katerih so narejene spremembe in tako poveča učinkovitost rešitve in porabo pomnilnika.

“Po uvedbi rešitve za varnostno kopiranje Active Backup for Business smo se prepričali v njeno neverjetno hitrost izdelave varnostnih kopij in odličnih zmožnosti upravljanja datotek – na strežniku je bilo potrebnih le 28 TB prostora za shranjevanje. Pri analizi namiznih odjemalcev, v kateri smo spremljali 25 osebnih in prenosnih računalnikov, se je količina podatkov zmanjšala s 6,5 TB na 2,1 TB, kar je zadovoljiv rezultat. Zato SHISEIDO Tajvan v prihodnosti načrtuje dodatno nadgradnjo z zmogljivimi napravami Synology in razvoj rešitev za varnostno kopiranje z rešitvijo Synology Active Backup for Business za vseh 500 zaposlenih. Zaposleni bodo tako lahko sami izdelali varnostno kopijo celotnega diska (Bare-metal) in v primeru okvare sami opravili obnovitev celotnega računalnika s pomočjo zagonskega USB ključa. Seveda pa bodo lahko s pomočjo intuitivnega vmesnika obnovili le del podatkov. Uvedba rešitve bo tako povečala učinkovitost in zmanjšala čas, potreben za vzdrževanje sistema IT v podjetju,” je še dodal Zhang.

Programska rešitev High-Availability vsakih 3 do 6 ur naredi posnetek stanja (Snapshot) na glavnem strežniku NAS in ga z uporabo 10GbE omrežnih vrat sinhronizira z drugim strežnikom NAS. S tem dosežemo povečano zaščito podatkov v primeru nepredvidenih dogodkov, ki bi lahko imeli katastrofalni učinek, če bi se podatki hranili le na enem mestu.

Prednosti

Synology Active Backup for Business omogoča varnostno kopiranje podatkov ne glede na platformo na kateri se nahajajo, odlično upravljanje datotek in integracijo virtualnih naprav. In SHISEIDO Tajvan je potreboval ravno to. Poleg omenjenih funkcionalnosti pa rešitev omogoča tudi možnost sledenja le spremenjenih blokov (CBT), ki izdatno pospeši varnostne naloge in varčuje s prostorom za shranjevanje.

O podjetju Synology

Tajvanska korporacija Synology ponuja omrežne rešitve za shranjevanje podatkov, sistemski video nadzor z uporabo kamer IP in omrežne naprave, ki spreminjajo način, kako uporabniki upravljajo s podatki in omrežji ter izvajajo nadzorne naloge. V celoti uporablja najnovejše tehnologije.

Synology uporabnikom zagotavlja zanesljive in cenovno dostopne rešitve za:

| centralizacijo hrambe podatkov

| varnostno kopiranje (backup)

| virtualizacijo

| sinhronizacijo podatkov

| neprekinjeno dostopnost podatkov

| video nadzor

Prenesite datoteko v obliki PDF –>

Dodatne informacije o rešitvi Active Backup –>


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več