Tablični računalniki
25.02.2013 11:36
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Supertablica Samsung Galaxy Note 8.0

Podjetje Samsung je predstavilo miniaturno tablico Galaxy Note 8.0, ki je za mnoge poznavalce prvi resni konkurent Applovemu tabličnemu računalniku iPad Mini. Ta je namreč opremljen z zaslonom z 8-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.280 x 800 slikovnih točk ter 4-jedrnim procesorjem Exynos.
Supertablica Samsung Galaxy Note 8.0
Supertablica Samsung Galaxy Note 8.0

Miniaturni Applov tablični računalnik iPad Mini je po dolgem času le dobil dostojnega nasprotnika, saj je konkurenčno podjetje Samsung uradno predstavilo miniaturno tablico Galaxy Note 8.0, ki navdušuje tako po strojni kot oblikovni plati. Za učinkovito opravljanje vsakodnevnih opravil in kakovostno preživljanje prostega časa ima novinec namreč na voljo zaslon z 8-palčno (20,3-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.280 x 800 slikovnih točk (189 točk na palec) ter 4-jedrni procesor Exynos frekvence 1,6 GHz, v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete 2 GB.

Tablični računalnik Samsung Galaxy Note 8.0 bomo zlahka povezali z zunanjimi napravami, saj ima na voljo tako brezžično povezavo Wi-Fi kot Bluetooth in HSPA+. Tu seveda ne manjka niti navigacijski sistem GPS. Novinec za shranjevanje podatkov ponuja do 32 GB prostora, ki je razširljiv z uporabo pomnilniške kartice microSD, medtem ko izjemno dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija kapacitete 4.600 miliamper ur. Miniaturni tablični računalnik Samsung Galaxy Note 8.0 ima nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.1.2 Jelly Bean in prilagojeni uporabniški vmesnik TouchWiz UX.

Tablico Samsung Galaxy Note 8.0 bomo zlahka prenašali naokrog, saj meri le 210 x 135 x 8 milimetrov in tehta zgolj 338 gramov, za enostavnejše delo pa je na voljo praktično pisalo S Pen. Dobavljivost in maloprodajno ceno nove tablice pa bo podjetje Samsung razkrilo še pred pomladjo.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku