Telefoni
01.11.2013 06:02
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Supermobilnik Google Nexus 5 je prispel!

Podjetje Google je predstavilo pametni mobilni telefon Nexus 5, ki se lahko pobaha z všečno obliko, zmogljivo strojno opremo in bogato paleto izjemno uporabnih možnosti. Novost je za nameček še relativno poceni, saj je na portalu Google Play vstopna inačica vrednotena na vsega preračunanih 250 evrov.
Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 je upravičil prav vsa pričakovanja!
Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 je upravičil prav vsa pričakovanja!

Podjetje Google je predstavilo težko pričakovani pametni mobilni telefon Nexus 5, ki se kot prvi lahko brez težav zoperstavi Applovemu mobilniku iPhone 5S. Novost se namreč lahko pobaha z všečno obliko, zmogljivo strojno opremo in bogato paleto izjemno uporabnih možnosti. Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 je za nameček tudi relativno poceni, saj je na spletnem portalu Google Play vstopna inačica s 16-gigabajtnim pomnilnikom vrednotena na vsega preračunanih 250 evrov. Za zmogljivejšo inačico z 32-gigabajtnim pomnilnikom pa je potrebno odšteti le preračunanih 290 evrov.

Zmogljivost mobilnika Google Nexus 5 bomo le stežka izkoristili, saj pod na padce in udarce odpornim ohišjem skriva 4-jedrni procesor Snapdragon 800 frekvence 2,2 gigaherca in vgrajeni sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov. Piko na i dajeta še kakovostni 4,95-palčni (12,6-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in modem za hitra mobilna omrežja 4G/LTE. Preostala strojna oprema obsega še vgrajeni pomnilnik do kapacitete 32 gigabajtov, baterijo zmogljivosti 2.300 miliamperskih ur, hitro brezžično povezavo WiFi in tehnologijo NFC.

Na Googlovem pametnem mobilnem telefonu Nexus 5 je za zajem fotografij na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk, za opravljanje videokonferenc pa poskrbi spletna kamera ločljivosti 1,3 milijona točk. Na novincu je pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat, ki med drugim prinaša možnost uporabe glasovnih ukazov tudi takrat, ko je mobilnik v stanju pripravljenosti. Novost je pričakovano naprodaj s črnim in belim ohišjem, k našim mobilnim operaterjem pa naj bi prispela predvidoma konec leta.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku