Računalništvo, telefonija
25.02.2016 05:53

Deli z drugimi:

Share

Štirje Philipsovi monitorji, ki bodo zimo spremenili v vaš najljubši letni čas

Temperature se gibljejo okoli ničle, večere spremlja trda tema, zimskih tednov pa je pred nami še veliko. Prav možno je, da bomo več ur preživeli pred takšnimi in drugačnimi zasloni. Da bi temne zimske dni preživeli vsaj malo lažje in svetleje, predlagamo uporabo naslednjih računalniških monitorjev:
Ustvarite magično vzdušje s Philipsovim monitorjem Moda s podstavkom Ambiglow Plus
Ustvarite magično vzdušje s Philipsovim monitorjem Moda s podstavkom Ambiglow Plus

Osvetlitev sivih dni

Sredina zime je tisti čas, ko smo lahko bolj leni brez pretiranega občutka krivde. Čeprav je zunaj temno in mraz, pa si lahko dom polepšamo na več načinov. Eden bolj stilskih je vsekakor nakup monitorja iz družine Philips E7, ki omogoča prikaz izjemne slike. Pokriva namreč kar 82 % barvnega spektra NTSC in 99 % spektra sRGB, kar ga naredi idealnega za večurno uživanje v ogledovanju fotografij ali filmov. Ti monitorji premorejo tudi izjemno široke zorne kote, zato lahko v sliki uživa vsa družina in prijatelji, saj je slika odlično vidna s prav vsakega kota.

Poskrbite za svoje oči

Zima terja svoj davek tudi pri druženju. Mnogi doma polnimo svoje baterije in skrbimo za zdravje. Pri slednjem pa pogosto zanemarimo oči. Sploh v temnejših svetlobnih pogojih, ki so prisotni pozimi in ob dejstvu, da za zasloni preživimo več ur, so naše oči bistveno bolj obremenjene. Dodatna skrb pa je modra svetloba, ki jo oddajajo zasloni z osvetlitvijo LED, saj je ob daljši izpostavljenosti lahko škodljiva za naš vid. Philips je zato izumil tehnologijo SoftBlue, ta je vgrajena tudi v monitorjih družine E, ki pomembno zmanjša škodljiv vpliv valovne dolžine modrih žarkov in pri tem ne pokvari kakovosti prikazane slike. Barve so še vedno pristne, naše oči pa manj utrujene.

Spoznajte ločljivost 4K (UHD)

Če imate radi kakovost slike, razmislite o nakupu monitorja z ultra visoko ločljivostjo UHD oziroma 4K. Ta prikaže kar 4-krat več podrobnosti kot polna visoka ločljivost (Full HD). Celo najmanjši član družine 4K-monitorjev, 23,8-palčni Philips 241P6VPJKEB, postreže z vrhunsko sliko. Obenem je opremljen s stikalom z vmesniki USB 3.0, ki omogočajo še hitrejši prenos podatkov med zunanjimi napravami in računalnikom. Philips 4K UHD monitorji se odlično razumejo tudi s pametnimi napravami. Preko vmesnika HDMI 2.0 je moč hitro in enostavno deliti slike z mobilnih naprav na zaslonu, podprt je tudi sočasni prikaz slike iz različnih virov (tehnologija Multiview), denimo v načinu slika-ob-sliki. Ti monitorji obenem podpirajo tudi hitro polnjenje nanje povezanih mobilnih naprav. Piko na i postavita v monitorje vgrajena kamera in mikrofon, ki še dodatno olajšata možnost videokonferenc in spletnih klepetov v živo.

Ustvarite magično vzdušje

Kaj pa sproščanje? Tudi tega ima Philips v mislih. Monitorji Philips Moda so opremljeni s podstavki Ambiglow Plus, ki zimo dobesedno pretentajo. Podstavek namreč okolico osvetli v barvah, ki jih trenutno prikazuje slika na zaslonu in tako ustvari bolj sproščeno vzdušje. Uporabnik sicer lahko osvetlitev prilagodi lastnemu okusu ali priložnosti. Zvečer se tako lahko odloči za nežno svetlobo, medtem ko so barve bolj »energijske« v delovnem času. Omenjene monitorje krasi tudi estetsko oblikovanje, zaslon je skoraj brez roba.

Zima ne bi smela biti naporen letni čas. S pravo opremo se lahko spremeni celo v najsvetlejšega med vsemi in postreže z obilo užitkov posamezniku, družini in skupini prijateljev.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku