Računalništvo, telefonija
10.11.2015 15:43
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste že prejeli svojo bančno kartico RFID?

Tehnologija se nenehno razvija – rešitve, ki nam na eni strani prinesejo ugodnosti in lajšajo uporabo, hkrati s seboj nosijo tudi dodatne neprijetnosti.
IDE.Card Guard zaščiti denar na računu, kartični hotelski ključ, klubsko kartico, vašo identiteto, dostopne podatke in informacije, ki jih shranjujete na karticah RFID.
IDE.Card Guard zaščiti denar na računu, kartični hotelski ključ, klubsko kartico, vašo identiteto, dostopne podatke in informacije, ki jih shranjujete na karticah RFID.

Če je magnetno stezo najprej nasledil kontaktni čip, se zdaj ta umika novi brezstični tehnologiji – tehnologija RFID (radio-frequency identification) prihaja v ospredje pri organizaciji transporta, logistiki, klubskih sistemih (na primer kazino, fitnes, bazeni in podobno) za festivalske karte, vpliva pa na razvoj mobilnih telefonov ter predvsem na način vsakodnevnega plačevanja storitev in izdelkov.

RFID v bančništvu
V zadnjih letih je namreč tehnologija RFID močno vlogo prevzela tudi na področju bančništva, saj omogoča enostavno brezstično uporabo kartice. MasterCard tako poroča kar 49-odstotno rast uporabnikov brezstičnih plačilnih sistemov iz leta 2013 v leto 2014 (podatki za APAC – Asia Pacific), pri čemer osem od desetih uporabnikov trdi, da ta tehnologija prispeva k prihranku časa in je enostavna za uporabo. V Združenem kraljestvu Visa ugotavlja, da je bilo izdanih več kot 37,8 milijona brezstičnih kartic in le v maju 2014 izvedenih kar 19,7 milijona brezstičnih transakcij.

Nova tehnologija, nove težave
Vendar pa je zaradi vse bolj razvite ilegalne tehnologije, ki omogoča kopiranje številke UID (unique identification) brezkontaktne kartice zaščita postala ne le velikega, temveč temeljnega pomena. Bralniki signalov RFID bi morda lahko pri nekaterih slabše zaščitenih karticah omogočili, da posamezniki s kreditne kartice na daljavo pridobijo podatke, ki jih lahko nato preprosto uporabijo za izvedbo plačil. Ne moremo sicer trditi, da je vsaka kartica lahko potencialno zlorabljena, vendar pa dodatna zaščita morda tu ni odveč.

Rešitev se skriva v dodatni zaščiti kartic
Eden od načinov preproste, hitre zaščite proti tatovom na daljavo je fizična zaščita kreditne ali drugih kartic, ki uporabljajo brezstično tehnologijo RFID. IDE.Card Guard ščiti bančne in kreditne kartice, kartice dostopa, identifikacijske kartice in VSE kartice, ki za svoje delovanje uporabljajo (brezstično) tehnologijo RFID. Ovitek blokira skeniranje čipa RFID, ki je vgrajen v številnih sodobnih karticah, ter tako zaščiti vaše podatke in preprečuje krajo identitete. Uporabite ga lahko v denarnici, torbici ali hlačnem žepu.

IDE.Card Guard odlikujejo tri bistvene lastnosti, zaradi katerih lahko govorimo o učinkoviti, ustrezni poslovni rešitvi za podjetja, ki imajo varnost svojih storitev visoko na prioritetni lestvici. Njegova osnovna uporabna funkcija je preprečevanje možnosti zlorab kartic. Ker preprečuje možnost zlorabe, ima na svetovnem trgu ogromen potencial – kartice namreč uporablja na milijone ljudi. Visoko zaščito lahko zagotovite z minimalnim stroškom, zato je tudi stroškovna učinkovitost te rešitve zelo visoka.

Za dodatne informacije in povpraševanja se obrnite na info@identiks.si. Sledite nam tudi na Facebooku, Twitterju, LinkedInu in YouTubu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku