Računalništvo, telefonija
06.08.2020 08:00
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Turistični boni: “dobroimetje” lahko preverite na spletu ali v aplikaciji

Država je letos vsakemu polnoletnemu prebivalcu namenila 200 € "dobroimetja", katerega lahko porabi za oddih v Sloveniji. Turističnega bona nam ni potrebno unovčiti naenkrat, razen če smo ga prejeli od družinskih članov.
Če smo turistični bon prejeli od družinskih članov, moramo tega koristiti v enkratnem znesku.
Če smo turistični bon prejeli od družinskih članov, moramo tega koristiti v enkratnem znesku.

Tako npr., če koristimo nastanitev, ki nas stane 100 €; nam preostane še 100 € dobroimetja, katerega lahko koristimo v drugi nastanitvi. Če tega zneska ne koristimo do konca leta, ostane v državnem proračunu.

Kako preveriti, koliko dobroimetja nam je še preostalo?

To lahko naredimo preko spleta ali preko mobilne aplikacije.

Če imamo digitalno potrdilo (pridobi ga lahko vsak na lokalnem uradu, in sicer brezpačno) lahko dostopamo do portala eDavki preko spletne strani, kjer na levi strani menija izberemo “Vpogledi” in nato “Vpogled v turistične bone”. Tukaj lahko vidimo stanje, torej koliko dobroimetja nam je še preostalo, ter vse zapise, kje smo bon koristili (delno ali v celoti) in v kolikšnem znesku.

Če pa digitalnega potrdila nimamo, si lahko naložimo aplikacijo na Android ali iOS, kjer se lahko s pomočjo osebnih podatkov, telefonske številke, e-poštnega naslova in davčne številke preprosto registriramo. Po uspešni prijavi nam že sama aplikacija na začetku ponudi vpogled v stanje dobroimetja turističnega bona.

Pomembno je še vedeti, da če smo turistični bon prejeli od družinskih članov, moramo tega koristiti v enkratnem znesku, saj v nasprotnem primeru preostanek ostane državi in ga ni več mogoče koristiti.


Prijavi napako v članku