Računalništvo, telefonija
11.08.2016 08:42
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste pripravljeni postati kiborg?

Ljudje bodo v prihodnosti postali vse bolj podobni robotom.
Ljudje bodo v prihodnosti postali vse bolj podobni robotom.

Inovativno podjetje Cyborg Nest želi običajnim ljudem dati šesti čut, ki naj bi kakovost njihovega vsakdanjega življenja povzdignil na povsem drugi nivo. To naj bi podjetje zagotovilo preko nosljive elektronike North Sense, ki je dejansko čipovlje s tehnologijo Bluetooth, ki ga na telo pritrdimo na podoben način kot običajni piercing. Naprava ima dejansko dve poslanstvi: da zavibrira vsakič, ko je uporabnik obrnjen proti severu in da človeku omogoči doslej neznan občutek. Ljudje namreč z novo napravo čutijo stvari, ki so bile za človeka doslej nepredstavljive in so bile rezervirane zgolj za robote in računalnike.

Ideja o nosljivi elektroniki za izpopolnitev človeških čutov se je inženirjem podjetja Cyborg Nest porodila pred enim letom. Z razvojem bodo zagotovo nadaljevali, saj ljudje že od nekdaj sanjarijo, da bi lahko imeli nadnaravna čutila. Medtem ko bo razvoj tovrstnih naprav gotovo trajal še nekaj let, lahko že danes naročite nosljivo elektroniko North Sense. Ta seveda ni ravno poceni, saj podjetje zanjo zahteva kar 315 evrov. Prvih 2.000 srečnih kupcev bo svojo napravo prejelo že septembra, preostalim navdušencem pa bo nadvse zanimiva novost dostavljena najpozneje do konca letošnjega leta.

Pri podjetju Cyborg Nest so prepričani, da njihova naprava North Sense postavlja nove standarde na področju kakovosti življenja posameznikov. Ti naj bi namreč z njihovo nosljivo elektroniko že v nekaj letih postali podobni robotom.


Prijavi napako v članku