Programska oprema
21.03.2006 17:48
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletni medijski prostor in sistem licitacij


Dobre ponudbe so le klik stran.

Iprom svoj sistem za trgovanje z neprodanimi zmogljivostmi spletnih medijev Central Iprom nadgrajuje s sistemom za licitiranje. S tem bo zagotovil večjo transparentnost trga z neprodanimi zmogljivostmi oglasnega prostora ter vzpostavil standard na področju ponudbe in povpraševanja v tem segmentu. Sistem je v fazi testiranja, v začetku leta 2007 pa naj bi slovenski trg neprodanih zmogljivosti oglasnega prostora v spletnih medijih v celoti prešel na avkcijsko trgovanje.

Jedro sistema bodo predstavljali napredni, posebej za licitiranje razviti algoritmi. Cene za neiztržen oglasni prostor v spletnih medijih tako ne bodo več fiksne, pač pa bodo odvisne od ponudbe in povpraševanja v določenem časovnem obdobju, spreminjale pa se bodo v realnem času. S tem sistemom bodo pridobili tako ponudniki spletnega medijskega prostora, saj bodo lahko za svoj neprodan prostor iztržili več, kot tudi oglaševalci, ki si bodo v obdobjih manjšega povpraševanja lahko zagotovili nižje cene.

Iprom je s sistemom za trgovanje z neprodanimi zmogljivostmi spletnih medijev Central Iprom v letu 2005 ustvaril 25 odstotkov prihodkov iz poslovanja. Sistem Central Iprom je ena izmed prvih rešitev podjetja, s katero je Iprom leta 1999 v slovenski spletni oglaševalski prostor vnesel prve standarde.


Prijavi napako v članku