Spletni brskalniki
25.05.2023 10:16
Posodobljeno 16 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletni iskalnik Bing na Kitajskem postal številka ena

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Google vaše osebne podatke pridobiva iz vseh mogočih virov. Njegov ključni vir podatkov je seveda spletni iskalnik, ki si “zapisuje” prav vse, kar iščete in pregledujete na svetovnem spletu. Dodatne zasebne informacije o vas Google črpa tudi preko spletnega brskalnika Chrome, v katerega ste prijavljeni z Googlovim uporabniškim računom, preko elektronskega odjemalca Gmail in preko mobilnih naprav.

Zaradi tega vse več uporabnikov išče alternative, ki so nekoliko »prijaznejše« do zasebnosti oziroma zbirajo le tiste osebne podatke o uporabnikih, ki so nujno potrebni za zagotavljanje kakovostnih storitev. In kot vse kaže se vse več uporabnikov odloča v korist Microsoftovega spletnega iskalnika Bing, ki postaja iz dneva v dan boljši. Spletni iskalnik Bing pa je še posebej priljubljen na Kitajskem.

Spletni iskalnik Bing je na Kitajskem trenutno na prvem mestu. Skupno ga namreč uporablja že več kot 36,5 odstotkov vseh uporabnikov. Visoko priljubljenost je spletni iskalnik Bing pridobil na račun vgrajene umetne inteligence. Poleg tega je ta privzeto vgrajen v številne storitve podjetja Microsoft, kot so Office, Xbox in seveda Windows 11. Poznavalci ocenjujejo, da bo Bing kmalu postal zelo priljubljen tudi drugod po svetu, seveda pod pogojem, da bo Google prepozno lansiral svoj iskalnik z umetno inteligenco (SGE).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Edge

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640