Programska oprema
03.10.2006 11:46

Deli z drugimi:

Share

Sophos z integrirano protivirusno in nadzorno rešitvijo

Sophos, vodilni proizvajalec programske opreme za zaščito pred virusi in neželeno elektronsko pošto, je predstavil nove možnosti za zaščito omrežij in podatkov z nadzornikom aplikacij Application Control. Ta administratorjem omrežij omogoča izbirno onemogočanje nedovoljenih aplikacij za VoIP, izmenjavo datotek in takojšnje sporočanje, ki bi lahko predstavljale grožnjo podjetjem.

Nova funkcionalnost je integrirana v programsko opremo Sophos Anti-Virus 6.0, ki uporabnikom omogoča vzpostavitev različnih stopenj varnosti in nadzor nad učinkovitostjo omrežij. Sophosova najnovejša rešitev je odgovor na zaskrbljujoč vpliv nenadzorovane uporabe telefonije VoIP, izmenjave datotek in takojšnjega sporočanja na varnost in učinkovitost omrežij v podjetjih.

Raziskava, ki jo je Sophos opravil septembra, je pokazala resnost groženj, ki jih sistemski administratorji vidijo v uporabi nenadzorovanih aplikacij. Raziskava je pokazala, da želi 86,1 odstotka vprašanih imeti možnost onemogočanja uporabe aplikacij za VoIP, 62,8 odstotka izmed njih pa je izrazilo nujnost te možnosti. “Naše stranke in njihovo dobro počutje so naša prva skrb, od nas pa pričakujejo razpoložljivost sistemov in informacijsko varnost. Centralno upravljiva in integrirana rešitev, ki naš informacijski sistem varuje pred zlonamerno programsko opremo, je zato izrednega pomena,” je dejal Cris Williams, vodja tehnološke infrastrukture v skupini hotelov Hilton. “Integracija nadzora nad aplikacijami bo izboljšala nadzor nad grožnjami, saj bo zmanjšala izpostavljenost naših omrežij.”

“Jasno je, da podjetja želijo zaposlenim preprečiti uporabo nedovoljene programske opreme, ki odžira pasovno širino, krši varnostno politiko ali omogoča uhajanje podatkov. Sophos je ta problem naslovil s preprosto rešitvijo,” je povedal Steve Munford, izvršni direktor Sophosa. “Sophos podjetjem nudi orodja, s katerimi se lahko učinkovito spopadajo z naraščajočimi težavami, pri tem pa jim ni treba nameščati nove programske opreme ali se dodatno izobraževati. Stremimo k temu, da podjetjem omogočimo uporabo ene same rešitve za upravljanje varnosti celotnega informacijskega sistema.”

Sistemski administratorji s Sophosovo rešitvijo omogočajo ali onemogočajo uporabo aplikacij posameznim uporabnikom ali skupinam. S tem lahko uvedejo prilagodljivo varnostno politiko, ki odseva različne potrebe delovnih skupin v podjetju.

“Medtem ko je velik del pozornosti namenjen grožnjam od zunaj, lahko prav posamezniki v podjetju povzročijo največje varnostne težave,” je pojasnil Brian Burke iz IDC-ja. “Sistemski administratorji potrebujejo enostavno in prilagodljivo rešitev, ki zagotavlja vzpostavljanje in uveljavljanje varnostne politike na ravni celotnega podjetja. Sophos je pri tem uspešen, ker podjetjem ponuja vso funkcionalnost v okviru svoje obstoječe rešitve, katere varnost je še izboljšana.”

Dodatek Application Control za Sophos Anti-Virus 6.0 je na voljo tako obstoječim kot tudi novim uporabnikom. Obstoječim uporabnikom programske opreme Sophos Anti-Virus 6.0 za Windows 2000/XP/2003 je dodatek na voljo brezplačno. Novi uporabniki pa lahko Sophos Anti-Virus uporabljajo z dodatkom Application Control ali brez njega.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.sophos.com/security/topic/application-control.html.


Prijavi napako v članku