Telefoni
21.04.2015 09:11

Deli z drugimi:

Share

Sony Xperia Z4 na pohodu!

Sony Xperia Z4 na pohodu!
Sony Xperia Z4 na pohodu!

V zadnjih nekaj mesecih je bilo veliko govora tako o neuradnih fotografijah kot informacijah o strojni opremi prihajajočega pametnega mobilnega telefona Xperia Z4 podjetja Sony. Na srečo se se tokrat govorice izkazale za resnične, saj je japonski telefonski gigant uradno predstavil novost, njena strojna oprema pa nas vsaj zlepa ne bo pustila na cedilu. Pametni mobilni telefon Xperia Z4 je namreč opremljen s 5,2-palčnim (13,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk, za hitro preračunavanje podatkov pa skrbi 4-jedrni in 64-bitni procesor Qualcomm Snapdragon 810 v navezavi s sistemskim pomnilnikom kapacitete treh gigabajtov.

Za shranjevanje podatkov ima pametni mobilni telefon Sony Xperia Z4 na voljo 32 gigabajtov prostora, razširljivega z uporabo pomnilniške kartice microSD, in sicer do skupno 128 gigabajtov. Za kakovostni zajem fotografij je zadolžen digitalni fotoaparat ločljivosti 20,7 milijonov slikovnih točk, za hitro povezovanje pa je na voljo povezava 4G/LTE s hitrostjo do 300 megabitov na sekundo. Na pametnem mobilnem telefonu Sony Xperia Z4 velikosti 146,3 x 71,9 x 7,2 milimetra je nameščen mobilni operacijski sistem Android 5.0.2 Lollipop s prirejenim grafičnim vmesnikom, za dolgo avtonomijo delovanja pa skrbi baterija zmogljivosti 2.930 miliamper ur.

Pametni monilni telefon Sony Xperia Z4 bo sprva naprodaj le na japosnskem trgu, nekoliko kasneje pa naj bi prispela še na evropska tla. Maloprodajna cena novosti žal še ni bila razkrita.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku