Računalništvo, telefonija
13.07.2011 08:23

Deli z drugimi:

Share

Sony opušča Walkmane s podporo za MiniDisce

Sony Walkman MZ-RH1 se kljub tehnološki zastarelosti še vedno prodaja kot za stavo.
Sony Walkman MZ-RH1 se kljub tehnološki zastarelosti še vedno prodaja kot za stavo.

Podjetje Sony je konec lanskega leta sprejelo odločitev, da dokončno preneha s proizvodnjo predvajalnikov za kasete. Kasetniki Sony Walkman so se tako po 31 letih poslovili iz prodajnih polic trgovin. Sedaj so na vrsti še predvajalniki Walkman s podporo za MiniDisce. Podjetje Sony je namreč sporočilo, da bo septembra letos ustavilo še zadnje tekoče trakove v tovarnah, kjer proizvajajo naprave Walkman MiniDisc.

Sony je prve Walkmane s podporo za MiniDisce pripeljal na trg pred dvajsetimi leti oziroma leta 1991. Ti so bili pripravljeni z namenom, da ponudijo enako kakovost predvajanja zvoka kot naprave z zgoščenkami. MiniDisci so bili za nameček še priročnejši in odpornejši od srebrno obarvanih avdio ploščkov. Ker je bilo mogoče na njih celo zapisati zvok, so bili izjemno priljubljeni med radijskimi novinarji za snemanje izjav na terenu. Zadnji model Walkmana s podporo za MiniDisce je podjetje Sony izdelalo leta 2006. Tu je šlo za prenosno napravo MZ-RH1, ki nikoli ni bila deležna nadgradenj.

Sony se je za ukinitev proizvodnje predvajalnikov Walkman s podporo za MiniDisce odločil predvsem iz razloga, ker so ti predragi, da bi lahko še konkurirali prenosnim predvajalnikom in snemalnikom z vgrajenim statičnim pomnilnikom. Kljub temu bo računalniški gigant nadaljeval s proizvodnjo medijev MiniDisc še vsaj desetletje. Pri podjetju Sony so ob tem še zagotovili, da bo njihova blagovna znamka Walkman še dolgo časa ostala v uporabi.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za svoje naročnike skrbijo z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Med prvimi v svetu so ponudili storitve prek VDSL tehnologije, kmalu za tem pa so svojo ponudbo razširili ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

Endava

, ,