Strojna oprema
28.02.2007 07:37

Deli z drugimi:

Share

Sony bo izdal “cenejši” Blu-ray predvajalnik

Pri Sonyu pravijo, da bodo poleti izdali nekoliko cenejši Blu-ray predvajalnik, saj je visoka cena teh naprav eden največjih razlogov za mlačni interes širše publike (prvi pa je vsekakor požrešnost velikih podjetij, ki je botrovala k dvema različnima HD-formatoma).
Njihova zdajšnja ponudba v obliki modela BDP-S1 Blu-ray predvajalnika v ZDA stane 999 dolarjev (okoli 770 evrov), kar je nedvomno cena, ki je namenjena največjim entuziastom nad domačim kinom in predvsem bogatejšim zemljanom. Novi model, ki bo nosil oznako BDP-S300, pa bo stal 599 dolarjev (460 evrov, čeprav je direktna pretvorba za nas Evropejce nesmiselna), nudil vse, kar nudi njegov starejši bratec, s tem da bo bral tudi CD-je (prejšnji ni!?). Novinec bo najverjetneje obdržal lep dizajn predhodnika, bo pa občutno manjših dimenzij, ki se bodo približale standardnim DVD-predvajalnikom. Cena bo ponesla samostojne Blu-ray predvajalnike v rang trenutno najcenejšega načina za gledanje Blu-ray filmov – nakup PlayStationa 3 (599 evrov). Kar ne naredi nakupa Blu-ray predvajalnika in ne PS3-ke nič manj smiselne za interesente Sonyevega HD-standarda. Da konkurence v obliki HD DVD predvajalnikov, ki se najdejo tudi za 400 ameriških dolarjev in nujnosti nakupa HD-ready oziroma, še bolje, HD-televizorja ne omenjamo.
Jah, še kar nekaj vode bo preteklo, da bo HD kratica postala naš vsakdanjik. Navsezadnje so se DVD-ji in njih predvajalniki za 40 evrov šele dobro utrdili.


Prijavi napako v članku