Telefoni
18.02.2011 12:17

Deli z drugimi:

Share

Socialno omrežje Facebook na kartici SIM

Bodo socialno omrežje Facebook pričeli na kartice SIM nameščati še naši mobilni operaterji?
Bodo socialno omrežje Facebook pričeli na kartice SIM nameščati še naši mobilni operaterji?

V prvi polovici februarja je podjetje INQ Mobile javnosti predstavilo prvi prototip pametnega mobilnega telefona Facebook. Tu je za šlo za mobilnik INQ Cloud Q, ki je temeljil na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android in se je lahko pobahal z bogatim naborom aplikacij za Facebook. Medtem ko so pred kratkim še številni drugi proizvajalci mobilnikov napovedali prihod izdelkov, združljivih z najbolj priljubljenim socialnim omrežjem, se je podjetje Gemalto odločilo za nekoliko drugačen pristop.

Inženirji podjetja Gemalto so dejansko pripravili prvo kartico SIM z vgrajeno aplikacijo za Facebook. To pomeni, da lahko priljubljeno socialno omrežje uporabljamo tako tekoč na vsakem mobilniku. Vsa obvestila, povezana z dregljaji, prošnjami za prijateljstvo in objavami na zidu, se namreč pošiljajo preko kratkih sporočil SMS. Na ta način lahko uporabljamo socialno omrežje Facebook celo na »nepametnih« mobilnih telefonih.

Storitev »Facebook for SIM« je v tujini zaenkrat še brezplačna. Po preteku preizkusnega obdobja se bodo morali uporabniki, ki bodo želeli storitev še naprej uporabljati, registrirati. To z drugimi besedami povedano pomeni, da bodo ponudniki mobilnih storitev dodatno služili še na račun poslanih in prejetih kratkih sporočil SMS. Čeprav so mnogi mnenja, da je uporaba socialnega omrežja Facebook le izguba časa, si tu moramo priznati, da je nova poslovna zamisel podjetja Gemalto nadvse fenomenalna.


Prijavi napako v članku