Računalništvo, telefonija
30.08.2017 21:00

Deli z drugimi:

Share

So blogi in vlogi medij prihodnosti?

So blogi in vlogi medij prihodnosti?
So blogi in vlogi medij prihodnosti?

Če se na enem mestu zbere več kot 200 ljudi, ki verjame v bloge, vloge in družbena omrežja, doživi internet močan pretres. V soboto so družbena omrežja dokazovala koliko energije in pozitivne energije premorejo slovenski ustvarjalci vsebine na blogih in vlogih. Na največji slovenski konferenci blogerjev in vlogerjev, Blogsi, so se izmenjavale ideje, predlogi, priložnosti. Prostor je kipel od pozitivne energije in optimizma, ki dokazuje, da je blog in vlog medij prihodnosti.


Podjetja vidijo v blogih potencial

V Sloveniji zadnja leta zaznavamo hiter porast blogerjev in vplivnežev na družbenih omrežjih. Številna podjetja so v vplivnežih in znanih osebah že prepoznala potencial in nekatera so na največji slovenski blogerski konferenci Blogsi predstavljala tudi svoje dobre prakse. Dejstvo je, da je sodelovanje in promocija preko blogov ali vlogov trenutno velik hit, zato se odpirajo številna vprašanja in dileme. Vodilni blogerji namreč dosegajo prav neverjetne rezultate v dosegih in številu branj.

Blogsi je edinstven dogodek, ki povezuje podjetja in blogerje v enem prostoru. Sodelovanja med blogerji in podjetji so številna in uspešna – pogosto pa se pojavi vprašanje, kako najti pravo kombinacijo. Na dogodku so se predstavila nekatera vodilna podjetja iz različnih panog. Organizatorji želijo na ta način predstaviti raznolike možnosti sodelovanja in med seboj povezati potencialne projekte in ideje.

Organizatorji že razmišljajo o naslednjem Blogsiju

“Preprosta ideja, da pripeljem skupaj blogerje in podjetja, je dala krasen rezultat. 200 zadovoljnih in nasmejanih ljudi je zame samo dodatna potrditev, da ni dobra samo ideja ampak tudi izvedba. Vsi smo si enotni, da potrebujemo več takih dogodkov in prepričana sem, da če je Blogsi 2017 že bil največji blogerski dogodek pri nas, bo Blogsi 2018 samo še boljši in večji. In vsi se ga že zdaj veselimo,” je povedala Eva Lozina, vodja organizacijske ekipe in blogerka zapisov Nepopolna mama.

Osrednji del dneva sta bili dve okrogli mizi – ena iz vidika podjetij, druga pa iz vidika blogerjev. Za isto mizo so sedli predstavniki Lidla, Mercatorja, Future, Hajdi, Sava Hotelov in Deichmana. Skozi pogovor jih je vodila Urška Ambrož iz komunikacijske agencije Sidera, ki je prepoznana po vodenju odnosov z javnostmi za enega vodilnih proizvajalcev telefonov, Huawei.

Okroglo mizo blogerjev je povezovala organizatorka dogodka, Eva Lozina. Rdeča nit so bile izkušenje in neverjetni dosežki največjih slovenskih blogerjev in vlogerjev: Ajda Sitar, Cool Fotr – Jani Jugovic, Oopsi ustvarjalca Urška Pavčnik in Joni Sotošek, Anina kuhinja – Ana Žontar Kristanc, Uroš Miklavčič in Tjaša Deu.

Udeleženci so bili nad dogodkom navdušeni

Dogodka so se udeležila podjetja kot so Lidl, Zlati Grič, Lesnina, podjetje Orbico z blagovnima znamka Rimmel in Max Factor, obutev Ara, Hajdi.si, Evitas, Mini City in številna druga, ki so v blogerjih že prepoznala velik potencial.

Blogsi pa bo skupaj s komunikacijsko agencijo Sidera v prihodnih tednih predstavil tudi rezultate raziskave med blogerji, ki bodo sodelovali v največji tovrstni raziskavi pri nas. Raziskava se osredotoča predvsem na blogerje in njihova sodelovanja s podjetji, kar bo odlično izhodišče za vse prihodnje korake na področju komunikacijskih kanalov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku