Računalništvo, telefonija
20.05.2008 10:32

Deli z drugimi:

Share

SMC z varčno omrežno opremo

SMC Networks je razkril podrobnosti svoje strategije Green IT, pri čemer izpostavlja zavezanost zagotavljanju manjše porabe energije skozi celotno življenjsko dobo naprav – od razvoja in proizvodnje pa vse do uporabe in morebitne reciklaže.

Naložbe v razvoj naprav so v zadnjih nekaj letih prinesle občutne izboljšave učinkovitosti. Te so še posebej očitne pri stikalni tehniki, kjer se je SMC Networks usmeril v bolje integrirane tehnologije, kot so enočipna arhitektura, napredni napajalni sistemi za optimalno napajanje prek etherneta in poenostavljena zgradba komponent.

Povsem nova družina ethernetnih stikal – SMC61XX/ 10/100 in SMC81XX 10/100/1000 – je tako dober primer stikal z enočipno arhitekturo in minimalno porabo energije, ter izkoristkom veznega nabora za optimalno zmogljivost in učinkovitost.

Mnogi SMC-jevi konkurenti za varčevanje z energijo izklapljajo priključke na stikalih, SMC pa je našel način, kako zmanjšati skupno porabo energije in ob tem ohraniti vsa vrata in komponente v pripravljenosti. S tem so dosegli enakomernejše delovanje, podaljšali življenjsko dobo naprav in izboljšali omrežno zmogljivost.

SMC Networks se trudi zmanjševati porabo energije svojih naprav, prav tako pa tudi vpliv proizvodnje na okolje. Njihov cilj je zmanjšati oziroma poiskati alternative k uporabi okolju škodljivih snovi. SMC-jeve naprave so bile v skladu z direktivami Evropske unije glede odpadnih električne in elektronske opreme, prav tako pa tudi z direktivo RoHS (prepoved uporabe določenih škodljivih snovi v električnih in elektronskih komponentah) še preden so te stopile v veljavo.

SMC je tudi že v skladu s kitajskimi in korejskimi standardi RoHS. Vsa SMC-jeva embalaža je označena s simbolom zelene pike, ki potrjuje, da podjetje spoštuje svoje zaveze glede zbiranja in recikliranja odpadne embalaže v skladu z direktivo EU.


Prijavi napako v članku