Računalništvo, telefonija
08.11.2004 12:32

Deli z drugimi:

Share

Slovenski Microsoft z drugim distributerjem

Slovenski Microsoft in podjetje DISS sta podpisala poslovni dogovor, s katerim je DISS postal drugi distributer celotne palete Microsoftovih rešitev v Sloveniji. S tem Microsoft razširja svojo distribucijsko mrežo in svojim partnerjem omogoča boljši dostop do svojih izdelkov.

Podpisana pogodba nadgrajuje obstoječe sodelovanje med podjetjema Microsoft in DISS. Na podlagi dobrih poslovnih rezultatov ter odličnega sodelovanja s slovenskim Microsoftom je DISS tako pridobil tudi distribucijo celotne palete Microsoftovih rešitev.

Ta obsega tudi distribucijo na področju licenciranja Microsoftove programske opreme v programu OLP (nakup vsaj 5 licenc za različne za poljubne izdelke), OSL (najem licenc vsaj za 3 leta za vsaj 5 računalnikov) ter FPP (nakup v škatlo zapakiranega izdelka v maloprodaji). Microsoftova partnerska mreža trenutno poleg dveh distributerjev obsega 130 certificiranih partnerjev, 350 sestavljavcev računalnikov in 880 prodajalcev z dodano vrednostjo.

»Nadgradnja partnerstva z Microsoftom je za DISS izjemno priznanje in obenem dokaz pravilne strateške usmeritve podjetja v distribucijo s poudarkom na hitri in optimalni dobavi rešitev ter sledenju svetovnim trendom,« je dejal Janez Bregar, direktor podjetja DISS. »Prepričani smo, da bomo v prihodnje obseg sodelovanja s partnerji slovenskega Microsofta še povečali.« Zaradi povečanega obsega dela ob podpisu novega dogovora z Microsoftom je DISS za 75 odstotkov povečal tudi število zaposlenih na oddelku za trženje Microsoftovih rešitev.


Prijavi napako v članku