Življenjski slog
27.03.2023 11:23

Deli z drugimi:

Share

Slovenija z novim izumom za pitno vodo, ki že osvaja svet

V slovenskem podjetju je ekipa strokovnjakov razvila nov produkt, ki bo izboljšal pitno vodo številnim gospodinjstvom in temelji na podlagi več kot 25 let izkušenj na področju pitne vode.
Foto: Uvinneco
Foto: Uvinneco

V Sloveniji imamo za razliko od mnogih drugih delov sveta dobro vodo, vendar pa vsi vemo, da vsa pitna voda pri nas ni enako kakovostna. Poleg lokalnih problemov z vodo se vse pogosteje pojavlja tudi veliko težav s starimi in nevzdrževanimi cevovodi, ki nam lahko povzročajo več težav, kot si lahko predstavljamo.

Ste se kdaj vprašali, kako dobro vodo pijete?

Pomena čiščenja vode ni mogoče preceniti, nedavni napredek na tem področju pa ponuja upanje za trajnostno prihodnost, saj vodo čisti na povsem naraven način, ne da bi jo osiromašil mineralov.

Svetovna inovacija se imenuje Uvinneco

Uvinneco je izdelek, ki je sestavljen iz dveh tehnologij za tretiranje vode. Gre za okolju prijazni tehnologiji brez kemičnih sredstev in absorbentov.  

Prvi postopek obdelave je sterilizacija vode z UVC in UVA žarki, ki pripomorejo k dezinfekciji pitne vode. Učinkovitost delovanja proti vsem virusom, bakterijam in praživalim je 99,99 %. Vgrajena je napredna tehnologija z mikro generatorjem za proizvodnjo nizko napetostne elektrike, ki ga poganja sam tok vode skozi pipo. Naprava je opremljena z kakovostnimi mikročipi za led UVC in UVA diode.

Drugi postopek obdelave vode deluje na principih fizikalnih sil in osnove hidrodinamike. V napravi je vgrajena Kinetic Reactor vakumska komora, ki pripomore k boljši učinkovitosti dezinfekcije vode, zmanjšanju nalaganja vodnega kamna ter izboljšavi vonja in okusa vode.

Uvinneco uporablja za čiščenje vode le naravne (fizikalne) procese.


Uvinneco:

  • z 99,99 % učinkovitostjo uniči viruse in bakterije,
  • zmanjša vsebnost klora v vodi,
  • zmanjša vsebnost težkih kovin v vodi,
  • prihrani do 50 % vode,
  • naredi vodo bolj okusno za pitje,
  • vodni kamen spremeni v aragonitno obliko, ki je manj trdovratna in se enostavno obriše s krpo.

Uvinneco vode ne filtrira, ampak jo očisti. Njegova prednost je, da deluje vse leto brez vzdrževanja ali menjave vložkov.


Z ENOSTAVNO MONTAŽO DO ČISTE VODE NA VAŠI PIPI!


Kako do manj suhe in razdražene kože z Uvinnecom?

Znano je, da klor povzroča suhost in draženje kože. Izdelovalci Uvinneca so dejstvo, da ta zmanjša vsebnost klora v vodi, želeli izkoristi, kar se le da, zato so poleg nastavka za pipo ustvarili tudi nastavek za tuš. Posledica tega je mehkejša in bolj navlažena koža brez draženja. Na povsem naraven način.

Poleg tega je predvsem pri prhanju pomembna tehnologija UVC, ker precej zmanjša tveganje za okužbo z legionelo.

Za še več informacij kliknite na www.kinetic-reactor.com/si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kinetic reactor


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več