Računalništvo, telefonija
06.11.2020 05:59

Deli z drugimi:

Share

Slaba novica za bodoče lastnike telefonov iPhone 12 mini!

Telefon Apple iPhone 12 mini se bo brezžično polnil zelo počasi.
Telefon Apple iPhone 12 mini se bo brezžično polnil zelo počasi.

Pri podjetju Apple so v okviru nedavne konference poleg pametnih mobilnih telefonov iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max predstavili še manjšega člana nove družine. Tu seveda govorimo o pametnem telefonu iPhone 12 mini. Pametni mobilni telefon Apple iPhone 12 mini je opremljen z zaslonom OLED s 13,7-centimetrsko oziroma 5,4-palčno diagonalo. Zaslon je sicer večji od tistega, s katerim je opremljen telefon 2020 iPhone SE, a še vedno dovolj kompakten, da nam bo zlahka zlezel v žep. Pri podjetju Apple trdijo, da je iPhone 12 mini celo najmanjši pametni mobilni telefon s podporo mobilnemu omrežju 5G. Celoto združuje mobilni procesor Apple A14 Bionic, ki je kar 15 odstotkov zmogljivejši od modela A13.

Čeprav se pametni mobilni telefon iPhone 12 mini lahko v marsičem lahko kosa z zmogljivejšima bratoma, ima eno pomanjkljivost, ki bo marsikoga zagotovo spravila ob živce. Ta se namreč brezžično polni precej počasneje v primerjavi z modeloma iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max. Težava je namreč v tem, da je največja moč brezžičnega polnjenja pri modelu iPhone 12 mini postavljena na 12 vatov, modelov iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max pa na 15 vatov. Vse to pa seveda drži le ob predpostavki, da uporabljamo dovolj zmogljiv polnilec preko vmesnika USB-C.

Za brezžično polnjenje pametnih mobilnih telefonov družine iPhone 12 bo treba seveda uporabiti Applov polnilec MagSafe. Ta pa je vse prej kot poceni, saj je zanj je zanj treba odšteti kar 45 evrov. Prednaročila novosti se bodo pričela od 6. novembra dalje, kakšno bo zanimanje zanje, pa je vsaj v tem trenutku težko napovedati.


Prijavi napako v članku