Programska in razvojna orodja
25.11.2012 11:06

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni Skype obožuje tablice Android

Novi Skype 3.0 prinaša zvrhan koš novosti. Te bodo marsikomu olajšale uporabo priljubljene spletne storitve predvsem na tabličnih računalnikih Android.
Novi Skype je pisan na kožo tabličnim računalnikom Android!
Novi Skype je pisan na kožo tabličnim računalnikom Android!

Microsoft je najavil razpoložljivost nove različice priljubljenega programa za brezplačno spletno komuniciranje ter cenejše pogovore v stacionarna in mobilna omrežja. Ta je pisan na kožo uporabnikom tabličnih računalnikov, ki poganjajo operacijski sistem Android. Novi Skype 3.0 prinaša zvrhan koš novosti, ki bodo marsikomu olajšale uporabo priljubljene spletne storitve na mobilnih napravah Android.

Novi Skype za Android je precej bolj pregleden od predhodnika. Ta namreč koristi celotno površino zaslona tabličnega računalnika. Grafični vmesnik novosti sicer močno spominja na tistega, ki je namenjen uporabnikom operacijskega sistema Windows 8. Tu lahko namreč posamične komponente programa Skype poljubno povečujemo in jih prilagajamo trenutnim potrebam.

Največja pridobitev novega Skypa 3.0 pa je nedvomno podpora za kodek SILK. Ta namreč omogoča polno koriščenje frekvenčnega območja človeškega govora, in sicer od 50 do 12.000 Hz. Poleg tega zagotavlja še večji izkoristek pasovne širine in s tem lepši in čistejši zvok brez nepričakovanih prekinitev.

Novi Skype 3.0 je že na voljo za prenos na spletnem portalu Google Play, in sicer na naslovu http://goo.gl/8M0UB. Za prenos lahko seveda uporabite tudi priročno QR kodo.

Vas zanima več iz te teme?
Skype program

Prijavi napako v članku