Igre
22.08.2009 09:19
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skromna prodaja iger in opreme

Računalniška igra Wii Sports Resort je bila junija prodajni hit na severnoameriškem trgu.
Računalniška igra Wii Sports Resort je bila junija prodajni hit na severnoameriškem trgu.

Če gre verjeti raziskavi analitskega podjetja NPD Group, so prodajalci računalniških iger in igričarske opreme na severnoameriškem trgu zabeležili kar 29-odstotni padec prodaje v primerjavi z enakim obdobjem lani. Prodaja strojne opreme se je skrčila za 39 odstotkov, programja pa za 26 odstotkov. Trgovci so tako na severnoameriškem trgu že peti mesec zapored zabeležili negativno rast prodaje v primerjavi z lanskim letom, kar pa gre seveda v prvi vrsti pripisati posledicam gospodarske in finančne krize.

Trgovci so v mesecu juliju skupno zabeležili prihodke v višini slabih 850 milijonov dolarjev. Posledice gospodarske in finančne krize je na severnoameriškem trgu najbolj čutilo podjetje Nintendo, saj je v primerjavi z enakim obdobjem lani zabeležilo kar 55-odstotkov nižjo prodajo. S 46-odstotnim padcem mu sledi podjetje Sony z igralno konzolo PlayStation 3. Posledice gospodarske in finančne krize pa je najmanj čutilo podjetje iz Redmonda, saj se je povpraševanje po igralni konzoli XBox 360 zmanjšalo le za odstotek.

V mesecu juliju so igričarji na severnoameriškem trgu največ povpraševali po računalniški igri Wii Sports Resort, saj je trgovcem skupno uspelo prodati kar pol milijona kopij. Sledile so mu igre NCAA Football 10 za XBox 360 in PlayStation 3 (376 tisoč enot), Wii Fit (164 tisoč enot) in Mario Kart Wii (156 tisoč enot).


Prijavi napako v članku