Računalništvo, telefonija
07.12.2005 13:02

Deli z drugimi:

Share

SiOL prenovil svoj portal


SiOL-ov portal v novi preobleki.

Podjetje SiOL predstavlja nove spletne strani, ki sestavljajo prenovljen in poenoten portal na naslovu http://www.siol.net. Pod enotno domeno se nahaja celotna spletna predstavitev podjetja SiOL, ki obiskovalcem nudi personaliziran dostop do vsebin na portalu.

Prenovljen in poenoten portal je po novem sestavljen iz različnih sklopov. Nekdanji novičarski portali in podportali SiOL-a so sedaj združeni v štiri tematska mesta – Novice, Trendi, Sportal in Avtomoto. Na portalu se nahajajo tudi prenovljene prodajne strani, korporativni del in novinarsko središče. Portal po novem ponuja tudi naprednejše možnosti popolnoma prenovljenega spletnega oglaševanja.

Pri zasnovi novega portala je SiOL dal velik poudarek na personalizacijo. Temu je namenjen cel sklop Moj SiOL, kamor sodijo vse storitve, ki nudijo bolj oseben pristop. Sklop Moj SiOL vsebuje spletni vmesnik do e-pošte, popolnoma nov forum, prenovljene servisne strani in Moj Profil, ki vsebuje aplikacije za upravljanje z raznimi dostopi do spletnih storitev. Uporabniki si lahko ustvarijo svoj profil, kjer si lahko na enem mestu nastavijo dostop do različnih storitev, vse preko enega samega uporabniškega imena. SiOL-ov portal namreč po novem vsebuje enotno prijavo v sistem, kar pomeni, da se morajo uporabniki za dostop do interaktivnih vsebin prijaviti samo enkrat.

SiOL-ovi uporabniki elektronske pošte bodo na prenovljenem portalu lahko do svoje pošte dostopali hitreje, novost pri spletni pošti je tudi grafični urejevalnik pri pisanju sporočil oziroma odgovorov, dodajanje drugih poštnih predalov, avtomatsko dodajanje naslovnikov, iskanje po sporočilih, določanje povratnic, prenovljen portal pa uporabnikom omogoča tudi mobilni dostop do elektronske pošte .

Poleg vseh omenjenih novosti se na portalu po novem nahaja tudi iskalnik, ki ga podjetje SiOL ponuja s pomočjo rešitve podjetja Noviforum d.o.o. Njihova storitev SiOL-ovemu iskalniku omogoča, da na podlagi povpraševanj vrne odgovor z rezultati iskanja. Obiskovalci SiOL-ovega portala www.siol.net bodo tako lahko iskali med številnimi slovenskimi dokumenti in poddokumenti, ki se nahajajo na svetovnem spletu.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,