Računalništvo, telefonija
19.07.2017 16:21

Deli z drugimi:

Share

Si predstavljate, da bi lahko telefon pustili kar doma?

Si predstavljate, da bi lahko telefon pustili kar doma?
Si predstavljate, da bi lahko telefon pustili kar doma?

Druga generacija pametnih ur Huawei prinaša svež koncept. Watch 2 je popolnoma avtonomna naprava, ki bo z vami v polni rabi kar 2 dni, kar je nekoliko več od primerljivih ur na trgu. Huawei Watch 2 je odlična izbira predvsem za potovanja in vadbo, razveseljevala pa vas bo tudi pri poslovnih obveznostih in natrpanih urnikih. Kjerkoli boste, ne bo vam treba pogledovati na telefon, da boste dostopali do koledarja, sporočil, klicev ali obvestil iz vaših aplikacij.

Watch 2 je na voljo v dveh izvedbah: Sport in Classic, ki sta izjemno lahko: 40 oziroma 47 gramov! Med seboj se razlikujeta zgolj v vrsti pasu, ki je priložen in podpori LTE povezljivosti. Classic ima priložen usnjen pas, Sport pa ima gumijastega in režo za nano SIM kartico s pomočjo katere se poveže na mobilno omrežje. Obe uri se znata povezati z Wi-Fi omrežjem, imata vgrajeno NFC anteno in omogočata povezovanje preko Bluetootha (s telefonom, slušalkami …). Prva generacija ur Huawei je delovala kot dodatek k pametnemu telefonu, Huawei Watch 2 pa omogoča popolnoma samostojno rabo. Huawei

Na uri je nameščen Android Wear 2.0, ki prinaša precej spremenjen uporabniški vmesnik, ki podpira tudi upravljanje preko t.i. digitalne krone oziroma vrtljivega gumba. Huawei Watch 2 Sport je združljiva z vsemi Android telefoni na katerih teče Android 4.3 ali novejši ter z iPhoni na kateri teče iOS 8.2 ali novejši. V obeh primerih pa je potrebno naložiti aplikacijo Android Wear, ki jo najdete v trgovini z aplikacijami.

Če boste uro uporabljali med vadbo, vam bo za to odlično služil vgrajen GPS sledilnik. S pomočjo Glonass sistemske pomoči je pametna ura pripravljena na analizo številnih vrst rekreacije: sprehodi, kardio vadba ali vožnja s kolesom. Za vse, ki se s športom ukvarjate malo bolj profesionalno pa je na voljo tudi Huawei Health aplikacija.

Večino ukazov ura zaznava z napredno tehnologijo prepoznavanja glasu. Ura vam lahko olajša vsakodnevne aktivnosti kot je preverjanje vremenske napovedi, nastavitev budilke ali zapis pomembnega opomnika.

Ura je vodotesna in je skladna s standardom IP68, kar pomeni, da greš z njo lahko tudi plavati.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku