Računalništvo, telefonija
18.12.2006 07:56
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Seminar Učinkovita logistika in najboljše prakse v Sloveniji

Slovenska podjetja spoznavajo strateško vrednost logistike pri ohranjanju konkurenčnosti na svetovnem in domačem tržišču. Strokovni seminar »Učinkovita logistika in najboljše prakse v Sloveniji« z okroglo mizo, je pokazal, da je za oblikovanje učinkovite logistike, ki uresničuje zahteve poslovanja in kupcev, ključna optimizacija logističnih aktivnosti z uporabo informacijskih tehnologij in rešitev. Na seminarju, ki so ga organizirali v podjetju Špica International, so bile predstavljene izboljšave logističnih aktivnosti v podjetjih SPAR Slovenija, Kemofarmacija, Merkur ter BSH Nazarje. Udeleženci so spoznali trende v tehnološkem razvoju, najsodobnejše informacijske tehnologije in rešitve za logistično poslovanje ter obvladovanje informacijskih projektov v logistiki. Znanje, izkušnje ter svoje poglede na optimizacijo logističnih aktivnosti je izmenjalo več kot 70 strokovnjakov ter vodilnih zaposlenih v logistiki, proizvodnji in informacijski podpori.

»Sodobno poslovanje zahteva razpoložljivost pravih informacij za zagotavljanje in ohranjanje konkurenčnosti, dobička in kakovosti storitev,« je dejal Tone Stanovnik, direktor Špice International. »V Špici smo z leti, kot pionirji pri uporabi avtomatske identifikacije s črtno kodo, dodobra spoznali prednosti tehnoloških izboljšav v logističnih aktivnostih, kot tudi njihov neposreden vpliv na kakovost poslovanja celotne organizacije.«

V Špici so seminar pripravili z namenom, da bi slovenskim podjetjem podali vpogled v svetovne in domače dobre prakse uporabe informacijskih tehnologij in rešitev pri izboljšavah logističnega poslovanja. V strokovnem delu seminarja so s predstavitvami trendov in pristopov pri informatizaciji logistike in oskrbnih verig nastopili strokovnjaki GS1 Slovenija, Symbol Technologies in Špice International. »Za optimizacijo notranjih in zunanjih logističnih aktivnosti so ključnega pomena znanje, izkušnje ter uporaba najsodobnejših tehnologij in standardov,« je povedal Miha Capuder, vodja projektov v Špica International. Svoje izkušnje in projekte prenove logističnih aktivnosti z uporabo informacijskih tehnologij in rešitev so predstavila podjetja z vrhunskimi logističnimi oddelki.. Predstavljen je bil logistični sistem v Kemofarmaciji, distribucijski center in glasovno vodenje dela skladiščnikov v SPAR Slovenija, informacijska prenova logističnega sistema z metodologijo Six Sigma v BSH Nazarje ter elektronsko poslovanje v Merkurju.

V okviru dogodka je potekala tudi okrogla miza z naslovom »Izboljšave vaših logističnih procesov«. Omizje je potrdilo, da so za vzpostavitev kakovostnih logističnih procesov potrebne neprestane procesne in tehnološke izboljšave v sodelovanju z vsemi deležniki – zaposlenimi, poslovnimi partnerji in ostalimi v podjetju.


Prijavi napako v članku