Računalništvo, telefonija
31.01.2008 12:00
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Secure Computing prihaja v Slovenijo

V SIMT-u želijo s ponudbo izdelkov vodilnega svetovnega proizvajalca varnostnih rešitev Secure Computing zmanjšati varnostna tveganja organizacij pri uporabi svetovnega spleta, elektronske pošte ter računalniških omrežjih in obenem izboljšati učinkovitost zaposlenih pri uporabi sodobnih informacijskih tehnologij.

Internet je s svojimi storitvami izboljšal poslovno komunikacijo kot tudi učinkovitost dela, hkrati pa povečal poslovna tveganja. Z željo po zmanjšanju tveganj je podjetje Simt postalo uradni zastopnik podjetja Secure Computing v Sloveniji, s čimer so dopolnili svojo ponudbo rešitev za zagotavljanje varnosti in razpoložljivosti informacijskih sistemov. Simtova ponudba izdelkov Secure Computing obsega rešitve za varovanje omrežnih prehodov, sporočilnih sistemov, spletnih dostopov ter rešitev za upravljanje identitete in dostopa uporabnikov.

Sodobno poslovanje temelji na uporabi internetnih in omrežnih tehnologij, zato vsak izpad ali zloraba teh storitev pomeni motnjo v izvajanju poslovnih procesov. “Med največja tveganja sodijo nevarnosti zlonamerne kode, izguba produktivnosti zaradi neželene elektronske pošte in neprimerne uporabe svetovnega spleta, industrijsko vohunjenje in vdori v zasebnost, nelegalne in neprimerne vsebine in nenazadnje pretirana poraba omrežnih virov,” je dejala Zdravka Zalar, direktorica SIMT d.o.o.

Analitske hiše, kot so Gartner, IDC in Radicati uvrščajo Secure Computing med vodilne proizvajalce rešitev za obvladovanje omrežne varnosti. Njihove kakovostne rešitve temeljijo na inovativni tehnologiji TrustedSource, ki služi kot prva obrambna linija pri zagotavljanju varnosti v omrežnem prometu. Ta tehnologija vključuje globalni inteligentni sistem za določanje reputacije entitet v realnem času glede na izvor (IP, domena, URL) oziroma glede na vsebino (e-sporočilo, priponka, slika).

SIMT v okviru nabora rešitev Secure Computing slovenskim kupcem ponuja štiri ključne rešitve za zagotavljanje celovite omrežne varnosti:

Varnost mrežnega prehoda (network gateway security)

Požarne pregrade SidewinderTM varujejo aplikacije in vire znotraj organizacij na aplikativnem nivoju s popolnoma integriranim sistemom zaznave in preprečevanja izvajanja vdorov (IPS). Požarne pregrade SnapgearTM združujejo najboljšo zaščito in povezljivost odprto kodnih rešitev.

Varnost sporočilnih sistemov (messaging gateway security)

Rešitev IronMailTM varuje strežnike za elektronsko pošto pred internetnimi napadi in anomalijami na protokolu SMTP, neželeno e-pošto in zlonamerno programsko kodo. Rešitev ponuja nadzor in zaščito pred odtekanjem občutljivih informacij iz podjetja ter omogoča šifrirano komunikacijo z zunanjim svetom.

Varnost spletnega dostopa (web gateway security)

Rešitev WebwasherTM zagotavlja učinkovito zaščito pred zlonamerno programsko kodo na spletnem prehodu, tudi znotraj šifriranega HTTPs protokola. Zagotavlja hiter in varen dostop do internetnih vsebin ter zaščito in nadzor nad neprimerno uporabo interneta. Webwasher učinkovito varuje uporabnike pred nevarnostmi in grožnjami pri uporabi svetovnega spleta in spletnih aplikacij druge generacije.

Upravljanje identitet in dostopa uporabnikov (identity and access management)

Rešitev Safeword omogoča vzpostavitev dvostopenjskega overjanja uporabnikov, ki dostopajo do virov znotraj podjetja, in sicer z uporabo enkratnih dinamičnih gesel. Safeword podpira vse znane protokole za povezovanje, kot so OWA, Radius, VPN IPSec in SSL, Citrix ter Terminal Services, in se lahko vključi v Windows in Unix prijavne sisteme ter v spletne strežnike in aplikacije.

SIMT je najavil tudi oblikovanje prvega preizkusnega centra v Sloveniji za rešitve Secure Computing. Center bo namenjen predstavitvam in preizkušanju rešitev za zagotavljanje varnosti omrežnega prometa ter rešitvam za upravljanje identitet ter dostopa uporabnikov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več