Igre
25.02.2024 08:05

Deli z drugimi:

Share

Se nam obeta Xbox Series X brez prostora za shranjevanje iger?

Najnovejše spletne govorice kažejo na to, da Microsoft pripravlja še eno različico igralne konzole Xbox Series X. Ta bo na voljo brez vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov.
Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Podjetje Microsoft že dlje časa razvija prenovljeno različico igralne konzole Xbox Series X. Nova igralna konzola naj bi bila nared za prodajo med oktobrom in novembrom letošnjega leta. Njena predstavitev pa naj bi bila najavljena med junijem in julijem.

Nova Xbox Series X 2024 bo v primerjavi z zdajšnjo različico povsem drugačna. Ta bo namreč veliko bolj okrogla (cilindrična) in bo lansirana brez pogona za optične diske. V internih zaupnih dokumentih Microsofta podjetje razkriva, da bo konzola imela 2 TB shrambe (povečano iz 1 TB), USB-C vhod pa bo imel možnost napajanja. Prenovili oziroma izdelali bodo čisto nov Xbox krmilnik. Nov krmilnik (razvojna oznaka Sebille), bo napovedan proti koncu leta in bo vključeval pospeševalnik za podporo žiroskopu. Spremembe bodo tudi v procesorju. Slednji naj bi bil izdelan s precej učinkovitejšo 6-nm arhitekturo. Ta bo za manj električne moči proizvedla večjo zmogljivost.

A najnovejše spletne govorice kažejo na to, da naj bi podjetje Microsoft pripravlja še eno različico igralne konzole Xbox Series X. Tu bo šlo za povsem inovativno konzolo, saj bo kot prva na voljo brez vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov. To v praksi pomeni, da bomo igre igralni neposredno iz Microsoftovega računalnika v oblaku. Poleg tega naj si se novost pri delovanju precej manj segrevala. Odsotnost pogona Solid State bo namreč podjetju Microsoft omogočila vgradnjo precej večjega hladilnega sistema za vgrajeni procesor.

Za uporabo nove igralne konzole Xbox Series X bo seveda treba razpolagati tako s hitrim dostopom do svetovnega spleta kot z mesečno naročnino. Bo pa ta znatno cenejša za nakup. Zato so poznavalci prepričani, da bo novost iz trga izpodrinila obstoječo igralno konzolo Xbox Series S z enim terabajtom prostora za shranjevanje iger. Poleg tega pa naj bi bila na voljo tudi v beli barvi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xbox konzole

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847