Računalništvo, telefonija
18.05.2020 06:37
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se nam kmalu obetajo tudi cenejše tablice iPad?

Prvi model cenejšega tabličnega računalnika iPad naj bi bil naprodaj že letos.
Prvi model cenejšega tabličnega računalnika iPad naj bi bil naprodaj že letos.

Apple je uporabnike storitev mobilne telefonije nedavno prijetno presenetil s pripravi pametnega mobilnega telefona iPhone SE (2020). Ta je postal takoj priljubljen, saj je opremljen s procesorjem mobilnega telefona iPhone 11 in ponuja več pomnilnika za shranjevanje podatkov. Kot vse kaže pa bo podjetje Apple ponudilo v prodajo še cenejšo različico tabličnega računalnika iPad.

Podjetje Apple naj bi cenejšo različico tabličnega računalnika iPad ponudilo v prodajo še pred koncem letošnjega leta, opremljen pa naj bi bil s 27,4-centimetrsko oziroma 10,8-palčno diagonalo. Ta naj bi bila tako kot novi iPhone SE (2020) opremljena z naprednejšo strojno opremo, a bo ostala brez naprednejših možnosti. Maloprodajna cena novosti naj bi bila v Združenih državah Amerike postavljena na preračunanih 304 evre, kolikor je trenutno treba odšteti za 10,2-palčni model.

Na začetku naslednjega leta pa naj bi podjetje Apple ponudilo v prodajo cenejšo različico tabličnega računalnika Apple iPad mini. Zaslon novega tabličlnega računalnika podjetja Apple naj ne bi bil večjo od 22,9č-centimetrov oziroma 9 palcev. Maloprodajna cena novosti pa naj bi bila nekoliko nižja v primerjavi z obstoječ modelom iPad mini, kar bo nedvomno razveselilo mnoge kupce.

Pri tem velja še omeniti, da naj bi podjetje Apple v svojo ponudbo vključilo celo očala za navidezno resničnost, ki bodo temeljila na osnovi tehnologije podjetja NextVR. Novost naj bi bila nared za prodajo v drugi polovici naslednjega leta. Kaj dejansko nam bodo Applova očala za navidezno resničnost dejansko prinesla, pa je vsaj zaenkrat še prezgodaj govoriti.


Prijavi napako v članku