Operacijski sistemi
28.07.2016 20:48
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Še en dokaz, da je Android popolna zmešnjava

Google bo moral septembra evropskim komisarjem pojasniti, zakaj s prednameščenimi aplikacijami na Androidu ovira konkurenco!
Google bo moral septembra evropskim komisarjem pojasniti, zakaj s prednameščenimi aplikacijami na Androidu ovira konkurenco!

Veliko smo že pisali o resnih težavah s katerimi se spopada Google. Operacijski sistem Android v tem trenutku predstavlja popolno zmešnjavo kateri se, po neuradnih informacijah, počasi izogibajo tudi pri najpomembnejšima partnerjema Samsungu in Huawei. Obe podjetji naj bi svoje napore vlagali v razvoj lastnih operacijskih sistemov.

Fragmentacija operacijskega sistema na eni strani in očitno vse večji pritisk Googla, da proizvajalci pogosteje posodabljajo operacijske sisteme na drugi, povzročajo nesoglasja. Pri Motoroli je sedaj situacija celo tako kritična, da podjetje ne bo sledilo googlovemu razvoju Androida na področju varnosti in zaščite. Za zagotavljanje čim boljše zaščite bi morala Motorola vsak mesec posodabljati operacijski sistem Android na telefonih G5 in Moto Z. Vendar pa je takšen cikel posodobitev za podjetje preveč naporen in so se mu zaradi tega odpovedali. Kupci se tako lahko obrišejo pod nosom saj ne bodo imeli optimalne zaščite na svojih pametnih napravah. Pri tem je potrebno poudariti, da sta se tako Samsung kot tudi Huawei zavezala, da bosta omenjene mesečne varnoste posodobitve izvajala.

Pri Motoroli kot razlog navajajo potrebna testiranja preden se določena posodobitev pošlje uporabnikom pametnih telefonov. Časovni razpon enega meseca naj bi tako bil prekratek. Zato se bodo posodobitve izvajale na daljše intervale in takrat z več spremembami.

Zgodba znova prikazuje klavrno stanje na področju platforme Android. Strategija Googla je povsem spodletela zato ne preseneča, da naj bi pri podjetju sami razvijali lastne pametne telefone. Drugače več ni možno uporabnikom zagotoviti primerne in predvsem konkurenčne uporabniške izkušnje. Skoraj eno leto po predstavitvi zadnje verzije Androida, je Marshmallow nameščen zgolj na dobrih 13 odstotkov vseh naprav.


Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku